В Україні можуть зрости тарифи на екстрену медичну допомогу з наступного року

18:30, 25 ноября 2021
Водночас підвищення тарифів на спеціалізовану та високоспеціалізовану медичну допомогу становитиме від 6 до 59%.
В Україні можуть зрости тарифи на екстрену медичну допомогу з наступного року
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

24-го листопада на засіданні Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Голова Національної служби здоров’я Наталія Гусак повідомила про плановане збільшення тарифів на надання медичних послуг первинної медичної допомоги і введення додаткових індикаторів якості виконання договорів.

З наступного року планується зростання тарифів на екстрену медичну допомогу з 235 до 270 гривень. Гусак заявила, що це збільшення задовольнить основні потреби центрів ЕМД для надання якісної медичної допомоги в екстрених випадках.

Окрім того, передбачається підвищення тарифів на спеціалізовану та високоспеціалізовану медичну допомогу. Воно становитиме від 6 до 59%. 

Суттєво зросте фінансування по пріоритетних послугах. Наприклад, за надання допомоги при інсульті, інфаркті, пологах (з 10 382 грн до 15 147 грн) та неонатології.

«Національна служба здоров’я України спільно з Міністерством охорони здоров’я поступово підвищує вимоги до надавачів медичної допомоги. Особливо це стосується пріоритетних послуг», - сказала Гусак.

Планується також зростання тарифів в онкології (на хіміотерапію з 25,5 тис. до 36,9 тис. грн, променеву терапію з 36,5 тис до 74,7 тис. грн). Також це стосуватиметься попередження онкологічних захворювань. Зростуть тарифи і на надання допомоги хворим на туберкульоз і ВІЛ/СНІД.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що МОЗ оприлюднило законопроект для громадського обговорення, який передбачає дозвіл на придбання настойки канабісу виключно через електронний рецепт.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області