МОЗ розширило перелік професій, чиї працівники зобов’язані вакцинуватися від коронавірусу

16:33, 17 декабря 2021
Працівники відповідних установ, які не щепляться проти коронавірусу і які не мають протипоказань, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати.
МОЗ розширило перелік професій, чиї працівники зобов’язані вакцинуватися від коронавірусу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Медичні працівники, викладачі закладів передвищої та вищої освіти, а також працівники центральних органів виконавчої влади їхніх структурних підрозділів, місцевого самоврядування зобов’язані будуть пройти обов’язкову вакцинацію від коронавірусу. Відповідний наказ видало Міністерство охорони здоров'я України (МОЗ), розширивши перелік організацій, представники яких підлягають обов'язковій вакцинації.

Згідно з наказом, на період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України, обов’язковій вакцинації проти короанвірусу підлягають працівники:

- центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів;

- місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів;

- закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності;

- органів місцевого самоврядування; 

- закладів охорони здоров’я державної та комунальної форм власності;

- комунальних підприємств, установ та організацій.

Наказ набирає чинність через один місяць із дня його опублікування. 

Працівники вищезазначених установ, які не щепляться проти коронавірусу і які не мають протипоказань, протягом цього періоду, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що держслужбовці, соцпрацівники та працівники стратегічних підприємств, які не вакцинувались від коронавірусу, будуть відсторонені від роботи.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде