Ірина Венедіктова: «У 2022 рік ми входимо без нового очільника САП і, сподіваюсь, майбутнього лідера і чемпіона цієї надважливої боротьби»

16:54, 30 декабря 2021
«НАБУ і САП не можуть ефективно працювати без підтримки Генпрокурора»: Ірина Венедіктова розповіла про досягнення Офісу Генпрокурора.
Ірина Венедіктова: «У 2022 рік ми входимо без нового очільника САП і, сподіваюсь, майбутнього лідера і чемпіона цієї надважливої боротьби»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова в своєму блозі для УП розповіла про здобутки прокуратури в 2021 році.

«Зізнатися відверто, для Офісу Генпрокурора рік видався важким, та і для мене особисто теж. Складним передусім тому, що ми багато чого робили вперше: чистили кадри, добирали нових працівників, притягували до кримінальної відповідальності найбільш великих із великих. Іншими словами, навчились брати відповідальність на себе, а не перекладати на інших, що давно стало традицією в Україні (на жаль)», - зауважила Генпрокурор.

Вона розповіла про притягнутих до відповідальності народних депутатів. Разом із тим, вироків по цих справах ще немає. Як досягнення Венедіктова також зазначила, що «відправили на лаву підсудних одразу у двох кримінальних провадженнях вже колишнього Голову Конституційного суду України».

«Скептики вважали, що цей дракон нам не по зубах. Але закон для всіх один і ніяке кумівство його не зупинить», - зазначила вона.

«НАБУ і САП не можуть ефективно працювати без підтримки Генпрокурора, не дивлячись на імена і прізвища – так вже вибудувана логіка КПК. 

Ми багато чого вже зробили разом, а ще більше нам доведеться зробити в майбутньому. Спільна робота триває щоденно і я дуже ціную такі стосунки і довіру, що виникла між партнерами. 

Ми серйозно зайнялися повернення розкрадених активів банків та покаранням тих, хто ошукав вкладників. Це питання вперше потрапило до структурного маяка МВФ і ми тепер публічно звітуватимемо про активність на цьому напрямі…

….За цей час ми буквально виросли на голову в кіберсфері і продемонстрували закордонними колегам, що ми – надійний партнер. Приємно було почути високу оцінку нашої співпраці у Департаменті юстиції США, де я побувала з першим за майже 20 років візитом українського Генпрокурора», - підкреслила Венедіктова.

«Певно, невдачею року можна назвати конкурс із обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Ми очікували його завершення ще наприкінці 2020, однак графік і реалії розійшлися. У 2022 рік ми входимо без нового очільника САП і, сподіваюсь, майбутнього лідера і чемпіона цієї надважливої боротьби, за якою спостерігає без перебільшення весь світ», - додала вона.

«Ми запускаємо нову систему оцінювання роботи прокурорів, а ще активно розвиваємо наш кадровий потенціал через підвищення кваліфікації. Ми вперше цьогоріч провели внутрішнє опитування серед прокурорів та почали напрацьовувати спільне бачення нової прокуратури через стратсесії для керівників різних рівнів. 

Нашу місію із захисту прав ми почали реалізувати через великий просвітницький проект – прокурори пішли в школи, дитячі табори і виші. Це і превенція, і профорієнтація, і елементарна турбота про майбутнє покоління.

І моя особлива радість 2021 року – створення дитячої кімнати в Офісі Генерального прокурора», - підбила підсумки Генпрокурор.

Подписывайтесь на наш Тelegram-канал t.me/suduaна Youtube «Право ТВ», а также на нашу страницу в Facebook и в Instagram, чтобы быть в курсе самых важных событий.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва