Уряд змінив порядок призначення голів райдержадміністрацій в Києві

12:49, 25 января 2022
Хто буде вносити Президенту подання на призначення голів райдержадміністрацій в м. Києві.
Уряд змінив порядок призначення голів райдержадміністрацій в Києві
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабмін змінив порядок призначення та звільнення голів районних державних адміністрацій у м. Києві.

Йдеться про зміни до пункту 2 Порядку розгляду питань, пов’язаних з підготовкою і внесенням подань щодо осіб, призначення на посаду та звільнення з посади яких здійснюється Верховною Радою України, Президентом України або Кабінетом Міністрів України чи погоджується з Кабінетом Міністрів України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 квітня 2012 р. № 298 «Деякі питання, пов’язані з підготовкою і внесенням подань щодо осіб, призначення на посаду та звільнення з посади яких здійснюється Верховною Радою України, Президентом України або Кабінетом Міністрів України чи погоджується з Кабінетом Міністрів України».

Про це йдеться в постанові уряду № 43 від 24 січня 2022 року.

Підпункти 13 і 14 вищезазначеного Порядку викладені в новій редакції:

«13) голова обласної, Київської та Севастопольської міської, районної у мм. Києві та Севастополі держадміністрації призначається на посаду та звільняється з посади Президентом України за поданням Кабінету Міністрів України згідно з пропозиціями Прем’єр-міністра України;

14) голова районної в Автономній Республіці Крим, районної держадміністрації призначається на посаду та звільняється з посади Президентом України за поданням Кабінету Міністрів України відповідно до пропозицій Голови Ради міністрів Автономної Республіки Крим та голів обласних держадміністрацій;».

Це означає, що голови районних адміністрацій у Києві та Севастополі будуть призначатися на посаду і звільнятися президентом України за поданням Кабміну згідно з пропозиціями прем’єр-міністра України.

У попередній редакції голови районних адміністрацій у Києві та Севастополі призначалися на посаду і звільнялися президентом за поданням Кабміну відповідно до пропозицій голови Київської та Севастопольської міських держадміністрацій.

Раніше розповідалося, якою повинна бути дисциплінарна відповідальність службовців місцевого самоврядування за задумом Кабміну.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook, Viber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших події.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду