Зміни до Регламенту ВР: як депутати збираються боротися з поправочним спамом

08:13, 26 января 2022
Про що йдеться у тексті до другого читання відповідного законопроекту.
Зміни до Регламенту ВР: як депутати збираються боротися з поправочним спамом
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

26 січня на засіданні Верховної Ради розглянуть законопроект № 3415 «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо особливої процедури розгляду законопроектів у другому читанні».

Проектом пропонується удосконалити положення Регламенту Верховної Ради України, що регулюють особливу процедуру розгляду законопроектів у другому читанні.

Зокрема, у тексті законопроекту до другого читання пропонується викласти у нові редакції статтю 119-1 Закону України «Про Регламент Верховної Ради України».

Це стосується особливої процедури розгляду законопроектів у другому читанні. Частину першу цієї статті пропонують подати у такому варіанті:

«У разі подання до законопроекту, що готується до другого читання (крім проекту кодексу, законопроекту, що розглядається Верховною Радою за спеціальною процедурою), пропозицій, поправок у кількості, що у п’ять разів або більше перевищує кількість статей проекту первинного законодавчого акта чи кількість пунктів проекту про внесення змін до первинних законодавчих актів, але не менш як 500 пропозицій, поправок, такий законопроект може розглядатися за особливою процедурою, відмінною від встановленої статтями 119, 120, 121 цього Регламенту».

Варто зазначити, що у тексті для першого читання йшлося про кількість «не менше як 1000 пропозицій».

Частину другу пропонують змінити так:

«У разі прийняття Верховною Радою рішення про застосування особливої процедури у дводенний строк з дня прийняття такого рішення кожний народний депутат має право визначити не більше однієї своєї відхиленої пропозиції, поправки до кожної статті проекту первинного законодавчого акта чи пункту проекту про внесення змін до первинних законодавчих актів, на яких він наполягає, та надіслати на адресу головного комітету лист із зазначенням їх номерів у порівняльній таблиці законопроекту, підготовленого до другого читання».

Підпункт 2 частини 5 можуть змінити так:

«обговорення пропозицій, поправок, включених до уточненої порівняльної таблиці законопроекту, із можливим наступним голосуванням щодо врахування відхилених або щодо відхилення врахованих головним комітетом пропозицій, поправок, що передбачає право на виступ:

ініціатора відхилених пропозицій, поправок для обґрунтування в одному виступі всіх своїх пропозицій, поправок, на голосуванні яких він наполягає, – до 5 хвилин».

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Рада ухвалила закон про митне оформлення поштових відправлень із-за кордону.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду