У Мінсоцполітики пропонують враховувати перекази з-за кордону при отриманні субсидій

12:30, 18 февраля 2022
Зміни до методики запропоновані до обговорення.
У Мінсоцполітики пропонують враховувати перекази з-за кордону при отриманні субсидій
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Міністерстві соціальної політики пропонують  змінити методику розрахунку середньомісячного сукупного доходу сім’ї для призначення, зокрема субсидій та включити до нього грошові перекази з-за кордону. Відповідні пропозиції із внесення змін до Методики обчислення  середньомісячного сукупного доходу сім’ї для надання соціальних послуг опубліковані на сайті Федерації профспілок.

Згідно з проектом до сукупного доходу сім’ї додатково планується включити: грошові перекази, отримані із-за кордону, інші доходи, відомості про які отримано від Державної податкової служби України і Пенсійного фонду України, а також доходи, які задекларовано особою.

Водночас документом пропонується встановити, що особи не включаються до складу сім’ї отримувача соціальних послуг у випадку, якщо вони фактично не проживають разом.

Це можна зробити, зокрема на підставі акту обстеження житлово-побутових умов, відомостей з реєстру територіальної громади, що підтверджує відомості про місце проживання (перебування) особи, документально підтверджених даних проживання за іншою адресою (договір оренди майна, відомостей з місця навчання / роботи).

Крім цього пропонується встановити, що для офіційно зареєстрованих безробітних, що перебувають на обліку в центрі зайнятості понад 12 місяців середньомісячний сукупний дохід становить 0,25 мінімальної заробітної плати.

У бюджеті 2022 на субсидії передбачено 38 мільярдів гривень. Як уточнив у коментарі журналістам міністр фінансів Сергій Марченко, до цієї цифри слід додати 9 мільярдів гривень, які залишилися з 2021 року.

Станом на 1 січня 2021 року майже 1,8 млн сімей користувалися пільгами при оплаті житлово-комунальних послуг. Субсидії отримували близько 3 млн сімей. Однак пізніше міністра соціальної політики Марина Лазебна повідомила, що 200 тисяч домогосподарств не пройшли перевірка для продовження отримання допомоги.

Як писала «Судово-юридична газета», у лютому названо максимальний розмір субсидії, на яку можуть розраховувати українці у 2022 році.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде