Рада дозволила загальну мобілізацію

16:00, 3 марта 2022
Депутати затвердили відповідний указ Президента України.
Рада дозволила загальну мобілізацію
Джерело фото: legalhub.online
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада затвердила указ Президента України Володимира Зеленського про загальну мобілізацію. Відповідне рішення парламентарі схвалили 3 березня.

Згідно до документу, у зв’язку з агресією Росії проти України оголошено загальну мобілізацію. Мобілізація проводиться протягом 90 днів на всій території України.

Призов військовозобов'язаних, резервістів та залучення транспортних засобів для забезпечення потреб Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України, Державної спеціальної служби транспорту, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, інших військових формувань України здійснити в обсягах, визначених згідно з мобілізаційними планами.

Генеральному штабу Збройних Сил України доручено визначити черговість та обсяги призову військовозобов'язаних, резервістів та транспортних засобів національної економіки в межах загального строку мобілізації

Місцеві органи влади разом з військоматами мають забезпечити своєчасне оповіщення призовників та здійснити призов військовозобов’язаних.

Указ набуває чинності з моменту затвердження його Верховною Радою.

Варто зауважити, що ще до офіційного оголошення мобілізації вишукувалися черги з бажаючих йти на війну з Росією. Як зазначали в територіальній обороні однієї з областей ми укомплектовані на 220%.

Як повідомляла «Судово-юридична газета» 24 лютого Президент України Володимир Зеленський підписав указ про запровадження воєнного стану в Україні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді