Рада відтермінувала подання звітності підприємцями

08:14, 4 марта 2022
Депутати тимчасово скасували відповідальність для підприємців за неподання звітності.
Рада відтермінувала подання звітності підприємцями
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада ухвалила законопроєкт 7121 «Про захист інтересів суб’єктів подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни», яким відтермінувала подання звітності для підприємців на час воєнного стану.

Законопроєктом пропонуєтсья встановити, що фізичні особи, фізичні особи-підприємці, юридичні особи подають податкові, облікові, фінансові, бухгалтерські, розрахункові, аудиторські звіти та будь-які інші документи, відповідно до чинного законодавства в документальній та (або) в електронній формі, через 90 календарних днів після припинення чи скасування воєнного стану або стану війни за весь період неподання звітності чи обов’язку подати документи.

Відповідно, вказані особи звільняються від кримінальної та адміністративної відповідальності за неподання вищезазначених документів в період дії воєнного стану та протягом 3 місяців після його завершення.

При цьому особи, які не мають можливості подати звіт протягом 3 місяців у зв’язку з безпосередніми наслідками їх участі у бойових діях, звільняються від адміністративної та (або) кримінальної відповідальності та подають звітність чи документи не пізніше 30 календарних днів з дня закінчення наслідків, які унеможливлювали їх подання

Як повідомляла «Судово-юридична газета», штрафи за порушення законодавства щодо застосування РРО в період дії воєнного стану не застосовуються.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagramщоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді