Кабмін тимчасово дозволив супермаркетам робити етикетку до продуктів іноземною мовою

11:22, 10 марта 2022
Якщо це неможливо зробити українською.
Кабмін тимчасово дозволив супермаркетам робити етикетку до продуктів іноземною мовою
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет міністрів дозволив на час воєнного стану здійснювати маркування харчових продуктів у супермаркетах іноземною мовою. Відповідне рішення закріплене постановою уряду №234 від 9 березня

Згідно до документу, магазини які внаслідок воєнних (бойових) дій не в змозі виконати вимоги статті 10 Закону України “Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктівˮ(надавати інформацію про харчі українською мовою-sud.ua)

При цьому партії зазначених харчових продуктів повинні супроводжуватися обов’язковою інформацією про харчовий продукт, викладеною державною мовою. Така інформація надається на вимогу споживачів магазинами, у визначений ними спосіб.

Маркування харчових продуктів і кормів, які ввозяться (пересилаються) на митну територію України як гуманітарна допомога, може бути викладене мовою, відмінною від державної.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Кабмін визначив, хто розподілятиме гуманітарну допомогу на час воєнного стану. Це буде робити комісія при міністерстві соціальної політики за пропозицією від місцевих органів влади.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook, Viber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді