Україна буде транспортувати тіла окупантів до РФ: є умова

12:10, 18 марта 2022
Кабмін ухвалив постанову.
Україна буде транспортувати тіла окупантів до РФ: є умова
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет міністрів затвердив порядок забезпечення збору тіл (останків)  загиблих військовослужбовців збройних сил Російської Федерації,  осіб, які входили до складу незаконних збройних формувань,  що брали участь у війні проти України та передбачив транспортування тіл російських окупантів до РФ Відповідне рішення закріплене постановою уряду №307 від 17 березня

Згідно до документу, з метою збору тіл (останків), речей і документів загиблих осіб, а також забезпечення фіксації відповідних обставин облдержадміністрації (на період воєнного стану – військові адміністрації) невідкладно вживають всіх необхідних заходів для утворення спеціальних груп. До складу груп включаються представники облдержадміністрацій, представники ДСНС, сил територіальної обоорони, Нацгвардії, Нацполіції, СБУ(за згодою).

МОЗ складає та затверджує порядок щодо оснащення спеціальних груп під час збору тіл (останків) матеріалами та обладнанням, зокрема їх рекомендований перелік, інструктажу членів спеціальних груп про заходи безпеки під час збору тіл (останків) та особливості проведення такої роботи,  фотофіксації процесів здійснення зазначених заходів, збору даних про тіла (останки), присвоєння унікального коду тілам (останкам).

Під час здійснення збору тіл (останків) облдержадміністраціями (на період воєнного стану – військовими адміністраціями) за можливості залучаються  представники засобів масової інформації для відео- та фотозйомки процесів здійснення зазначених заходів із метою подальшого інформування про реальні наслідки військового вторгнення Російської Федерації на територію України.

Інформація про зібрані тіла (останки), виявлені речі і документи загиблих осіб вноситься до спеціального реєстру загиблих військовослужбовців збройних сил Російської Федерації, осіб, які входили до складу незаконних збройних формувань, що вчинили збройну агресію проти України (далі – реєстр).

Створення та ведення реєстру забезпечується МВС. Зберігання речей і документів загиблих осіб забезпечується облдержадміністраціями (на період воєнного стану – військовими адміністраціями).

Крім цього передбачається, що після накопичення тіл (останків) у моргах або пунктах збору забезпечується їх доставка до єдиного центру, визначеного облдержадміністраціями (на період воєнного стану – військовими адміністраціями), з якого здійснюється їх подальше транспортування, зокрема до Російської Федерації.

Разом з тим, в разі неможливості захоронення облдержадміністрації вирішують питання захоронення тіл окупантів

Як повідомляла «Судово-юридична газета», у НАЗК склали список майна РФ, яке слід націоналізувати.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді