Рада запровадила винагороду до 1 мільйона доларів за здану ворожу техніку

17:19, 1 апреля 2022
Після підписання ініціативи Президентом України Володимиром Зеленським за справний танк російських окупантів обіцяють 100 тисяч доларів, за літак 1 мільйон умовних одиниць.
Рада запровадила винагороду до 1 мільйона доларів за здану ворожу техніку
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада схвалила за основу та вцілому законопроєкт №7229 про встановлення винагород за добровільно передану Збройним Силам України придатну для застосування бойову техніку держави-агресора, яким пропонується сплачувати до 1 мільйона доларів за одиницю переданої справної ворожої техніки російським окупантам, військовим Збройних сил чи цивільним громадянам України. За відповідне рішення проголосували 309 народних депутатів.

Передбачається встановлення винагороди у розмірі 1 мільйон доларів за зданий справний літак. Придатний для бойових дій вертоліт оцінили в півмільйона доларів.

За зданий справний танк обіцяють 100 тисяч доларів, бойову броньовану машину автори оцінили в 50 тисяч умовних одиниць.

Зданий корабель першого(лінійний корабель, авіаносець, крейсер-sud.ua) чи другого рангу(десантні кораблі-sud.ua) може поповнити банківський рахунок окупантів на мільйон доларів

У випадку передачі бойової техніки військовослужбовцями збройних сил, інших силових структур Російської Федерації, їм забезпечується право (на їх вимогу) на:

збереження в таємниці факту передачі ними придатної для застосування бойової техніки держави-агресора;

отримання нових документів з новими установочними даними, безпеку їх перебування на території України, створення умов для виїзду до третьої безпечної країни.

Також на винагороду за передану справну бойову техніку можуть розраховувати військові та цивільні українці. Виплати будуть здійснюватися у порядку, визначеному Кабміном.

При цьому у документі не наводиться фінансово-економічне обґрунтування витрат. У пояснювальній записці наголошується, що Видатки з Державного бюджету України на реалізацію даного Закону будуть незрівнянно меншими витрат на закупівлю для потреб оборони держави аналогічних видів військової техніки, а також на ліквідацію наслідків збройної агресії Російської Федерації проти України.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», внаслідок обстрілів окупантами міста Ірпінь пошкоджено половину будинків.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді