Раді пропонують дозволити позичити 200 мільярдів на оборону

17:02, 19 апреля 2022
Законопроєктом пропонується збільшити граничний обсяг державного боргу на 200 мільярдів гривень.
Раді пропонують дозволити позичити 200 мільярдів на оборону
Джерело фото: Shutterstock
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група народних депутатів з фракції «Слуга народу» зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №7299 про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2022 рік", яким пропонується збільшити обсяг внутрішніх та зовнішніх запозичень на 200 мільярдів гривень, які планується використати на потреби оборони. 

Законопроєктом пропонується внести зміни до статті 5 закону «Про державний бюджет на 2022 рік» та визначити< що станом на 31 грудня 2022 граничний обсяг державного боргу не може перевищувати 2.992.890.540,9 тис. гривень. Таким чином, пропонується додатково позичити 200 мільярдів гривень.

Як зазначається у пояснювальній записці, вказані кошти планується передати Міністерству фінансів для використання за програмою «Резервний фонд»

«Реалізація положень законопроекту дозволить накопичити кошти резервного фонду, які в оперативному порядку спрямовуватимуться на забезпечення потреб сектору оборони та безпеки для зупинення військової агресії Російської Федерації проти України та вирішення невідкладних питань, спричинених військовими діями проти України», - наголошується у записці.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», 11 березня Кабмін дозволив додатково виділити на армію понад 50 мільярдів гривень. При цьому урядовці скоротили видатки на Верховний суд, Вищий антикорупційний суд, університет Зеленського.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Едуард Іванов
    Едуард Іванов
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Олег Новіков
    Олег Новіков
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олег Тимошенко
    Олег Тимошенко
    заступник голови Північно-західного апеляційного господарського суду
  • Володимир Сіверін
    Володимир Сіверін
    член Етичної Ради