У НАЗК 19 травня ще раз нагадали, що чиновникам та депутатам не треба подавати декларації

10:22, 19 мая 2022
Нацагентство з питань запобігання корупції - чиновникам: «Чи обов’язково подавати декларації під час війни? Відповідаємо — ні, не обов’язково».
У НАЗК 19 травня ще раз нагадали, що чиновникам та депутатам не треба подавати декларації
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) 19 травня в котрий раз підкреслило, що чиновникам, депутатам та суддям не має необхідності подавати декларації під час воєнного стану.

Нагадаємо, що перевірка правильності декларацій за законодавством є основним призначенням, для якого власне і створювалося як новий орган НАЗК.

«Чи обов’язково подавати декларації під час війни?

Відповідаємо — ні, не обов’язково. Під час дії воєнного стану вам не обов’язково подавати декларації будь-якого виду», - зазначили у НАЗК.

Отже, НАЗК поки не виконує свої основні функції стосовно перевірки декларацій чиновників та посадовців.

Нагадаємо, раніше голова НАЗК Олександр Новіков висловився стосовно того, що кримінальні провадження стосовно недостовірного декларування варто взагалі зараз закрити.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

«Нацполіція та НАБУ фактично за цими справами не працюють, бо під час воєнного стану вони займаються важливішими питаннями. Поліція — питаннями колаборантів, мародерів; НАБУ, як відомо, допомагає Збройним силам в ідентифікації та перехопленні російських сил і шпигунів зокрема.

 

Моя позиція така: основна частина кримінальних справ, зареєстрованих через декларування... я б, можливо, взагалі ініціював перед Верховною Радою закон, щоби такі провадження були закриті, щоби розвантажити правоохоронну систему для розслідування злочинів проти нацбезпеки, військових злочинів. З погляду суспільного інтересу ці справи важливіші [ніж декларування]», - сказав він в інтерв’ю Ліга.

 

Також у НАЗК зауважили, що «після закінчення війни в посадовців є ще 3 місяці на подання декларації без порушення вимог строку».

 

«Отож, вам не обов’язково подавати декларації, поки триває війна.

Проте попри війну НАЗК дає вам можливість подавати декларації й навіть перевірити на помилки відомості, зазначені у минулорічній декларації, завдяки новій функції — «Дані для декларації», - додали там.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді