Раді пропонують тимчасово звільнити суди від плати за пересилання кореспонденції учасникам процесів

11:46, 23 мая 2022
Пропонується до початку роботи Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи в складі всіх модулів національний оператор безоплатно надає послуги поштового зв’язку судам загальної юрисдикції.
Раді пропонують тимчасово звільнити суди від плати за пересилання кореспонденції учасникам процесів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група народних депутатів з фракцій більшості та опозиції зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №7397 про внесення змін до Закону України "Про поштовий зв’язок" щодо забезпечення безперебійного функціонування судової влади, яким пропонується тимчасово звільнити суди від необхідності сплати за пересилання судової кореспонденції поштою

Законопроєктом пропонується внести зміни до статті 15 закону «Про поштовий зв’язок» та передбачити, що до початку роботи Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи в складі всіх модулів національний оператор безоплатно надає послуги поштового зв’язку судам загальної юрисдикції.

Як зазначається у пояснювальній записці «бували випадки, коли позивач, сплативши судовий збір у розмірі майже 800 тисяч гривень, повинен був очікувати кілька місяців розгляду його справи, оскільки у суду була відсутня фінансова можливість повідомити інших учасників справи про відкриття провадження у справі та/або призначення засідання…Запобігти в майбутньому зупиненню здійснення правосуддя з підстав відсутності фінансування на оплату поштових пересилань можна шляхом визначення, що пересилання судової кореспонденції національним оператором здійснюється безоплатно»

При цьому, за словами авторів, реалізація положень законопроекту не потребуватимуть додаткових коштів Державного бюджету України, оскільки «фактично ті самі видатки, які передбачені для судів на оплату поштових послуг, будуть спрямовуватись безпосередньо національному оператору(«Укрпошті») в рамках державної фінансової підтримки».

Як повідомляла «Судово-юридична газета» у квітні бюджет судової влади було скорочено на 1,5 мільярди гривень. До цього у березні, бюджет схуд на понад півмільярда гривень. Разом з тим у Мінфіні зазначили< що судовій владі не варто очікувати на додаткове фінансування.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси