Кабмін погодив зміну очільника «Укртранснафти»

11:01, 24 мая 2022
Компанію очолив Володимир Цепенда, який працював начальником управління закупок «Укртрансгазу».
Кабмін погодив зміну очільника «Укртранснафти»
Джерело фото: Укртранснафта
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет міністрів погодив зміну голови правління оператора нафтотранспортної системи України «Укртранснафта». Відповідне рішення закріплене розпорядженням уряду №410 від 23 травня.

Згідно з документом новим генеральним директором нафтотранспортного монополіста стане Володимир Цепенда, що на цій посаді змінить Миколу Гавриленка.

«Відповідно до частини першої статті 98 Цивільного кодексу України, статей 51 та 52 Закону України “Про акціонерні товариства”, підпункту 31 пункту 70 та підпункту 5 пункту 92 Статуту акціонерного товариства “Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України”, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14 грудня 2016 р. № 1044, попередньо погодити рішення правління акціонерного товариства “Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” щодо погодження рішення акціонера акціонерного товариства “Укртранснафта”, що додається до оригіналу, про припинення повноважень генерального директора акціонерного товариства “Укртранснафта” Гавриленка Миколи Миколайовича та обрання генеральним директором акціонерного товариства “Укртранснафта” Цепенди Володимира Мирославовича, затвердження умов контракту з генеральним директором зазначеного товариства, установлення розміру його винагороди; визначення особи, уповноваженої підписати від імені акціонерного товариства “Укртранснафта” контракт із генеральним директором», - зазначається у документі.

До цього часу Цепенда працював начальником управління закупок «Укртрансгазу». Микола Гавриленко очолював «Укртранснафту» з листопада 2015 року. З січня 2019 року у «Нафтогазі» він керував дивізіоном «Нафта», що об’єднує нафтотранспортні та нафтопереробні активи.

«Укртранснафта» у 2021 році скоротила транзит нафти на 3,2%, водночас збільшивши транспортування нафти на нафтопереробні заводи на 3 мільйони тон. Транзит забезпечувався, зокрема за рахунок постачання з НПЗ у місті Мозир (Білорусь).

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Кабінет міністрів перепризначив Юрія Вітренка на посаду голови правління НАК «Нафтогаз України».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Лариса Рогач
    Лариса Рогач
    голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду
  • Віктор Валюх
    Віктор Валюх
    голова Волинського окружного адміністративного суду
  • Олена Білоконь
    Олена Білоконь
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Євген Синельников
    Євген Синельников
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді