Кабмін пропонує звільнити від сплати збору до пенсійного фонду купівлю електромобілів

07:20, 31 мая 2022
Пропонується встановити, що платниками збору на обов'язкове державне пенсійне страхування є: підприємства, установи та організації незалежно від форми власності, фізичні особи, які набувають право власності на легкові автомобілі (крім електромобілів).
Кабмін пропонує звільнити від сплати збору до пенсійного фонду купівлю електромобілів
Фото із відкритих джерел
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет міністрів зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт №7418 про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо перегляду окремих пільг з оподаткування, яким пропонується звільнити від необхідності сплати збору до пенсійного фонду при купівлі електромобіля.

Законопроєктом пропонується внести зміни до статті 1закону про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування та викласти пункт сьомий цієї статті у такій редакції: Платниками збору на обов'язкове державне пенсійне страхування є: підприємства, установи та організації незалежно від форми власності, фізичні особи, які набувають право власності на легкові автомобілі (крім легкових автомобілів, оснащених виключно електричними двигунами (одним чи декількома)), що підлягають першій державній реєстрації в Україні територіальними органами Міністерства внутрішніх справ України, крім випадків забезпечення легковими автомобілями осіб з інвалідністю згідно із законодавством та успадкування легкових автомобілів відповідно до закону.

Цим же документом передбачається скасування окремих податкових пільг, що були запроваджені на час воєнного стану. Зокрема, скасовуються пільги на  сплату ПДВ на імпорт ФОПами, а також пільгове розмитнення автівок. На думку уряду, значна кількість товарів, що імпортувалися на пільгових умовах під час війни не є товарами першої необхідності.

Наразі при купівлі авто з рук потрібно сплатити збір до пенсійного фонду. Якщо ж купувати нову машину, то збір закладено в ціну. Отже, потенційно, електромобілі можуть трохи здешевшати.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Кабінет міністрів схвалив постанову, згідно до якої  вартість машини не може бути меншою за митну вартість.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді