Рада планує відкласти скасування нульового розмитнення автівок, — депутат

10:26, 13 июня 2022
На цьому тижні голосування за законопроєкт щодо скасування нульового розмитнення авто та мит на імпортні товари не буде.
Рада планує відкласти скасування нульового розмитнення автівок, — депутат
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада на цьому тижні не буде голосувати за законопроєкт №7418 про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо перегляду окремих пільг з оподаткування, що передбачає повернення оподаткування імпорту товарів, зокрема авто. Про це в Телеграм повідомив перший заступник голови комітету з питань Податкової та митної політики Ярослав Железняк.

«Голосування в Раді щодо законопроекту №7418 (скасування імпортних мит на товари та авто ) на цьому тижні не буде», - зауважив депутат.

Разом з тим, Железняк прогнозує, що парламентарі повернуться до розгляну цього питання у червні.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики рекомендує схвалити з основу та вцілому законопроєкт №7418 про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо перегляду окремих пільг з оподаткування, який передбачає повернення ПДВ та ввізного мита на товари включно з автівками.

Законопроєкт передбачає повернення ПДВ та ввізного мита на всіх товари включно з автівками.

Що стосується оподаткування автівок, то, згідно до проєкту для всіх авто (окрім тих, що йдуть на потреби ЗСУ) скасовується пільга ПДВ та ввізного мита, акцизу з 01 липня.

Разом з тим планується спростити процедуру розмитнення автомобіля та здіснювати її через додаток Дія.

Також законопроєкт передбачає норму про те, що Кабінет міністрів може надавати дзеркальні пільги на мита на іноземних товари, які звільненні з боку наших торгівельних партнерів для України.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде