Раді пропонують скасувати віковий ценз для Уповноваженого ВР з прав людини, однак підвищити вимоги до претендента на цю посаду

10:00, 18 июня 2022
Пропонується скасувати віковий ценз для претендентів на посаду, однак підвищити вимоги щодо досвіду правозахисної діяльності.
Раді пропонують скасувати віковий ценз для Уповноваженого ВР з прав людини, однак підвищити вимоги до претендента на цю посаду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група народних депутатів переважно з фракції «Слуга народу» зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №7472 про внесення змін до статті 5 Закону України "Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини", яким пропонується скасувати віковий ценз для омбудсмана, однак підвищити вимоги до претендента на посаду

Законопроєктом пропонується внести зміни до статті 5 закону "Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини" виклавши її у такій редакції: «Уповноваженим може бути призначено громадянина України, який на день обрання має глибокі знання та професійний досвід в галузі прав людини щонайменше десять років, протягом останніх п’яти років проживає в Україні, володіє державною мовою відповідно до рівня, визначеного Національною комісією зі стандартів державної мови, має високий авторитет завдяки моральним якостям та суспільній діяльності, є компетентним та доброчесним.

Чинна редакції статті 5 передбачає, що омбудсманом може стати громадянин України, якому виповнилося на момент призначення щонайменше 40 років і який має досвід правозахисної діяльності. В разі ухвалення ініціативи претендент на посаду має бути досвідченим правозахисником.

Як повідомляла «Судово-юридична газета» Верховна Рада 31 травня звільнила Людмилу Денісову з посади Уповноваженого ВР з прав людини. На її місце потенційно претендують три особи: Лариса Денисенко, Олександра Матвійчук, Олександр Павліченко.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва