Зеленський дозволив скорочувати тривалість навчального року та продовжувати контракти з директорами шкіл без конкурсу

09:57, 30 июня 2022
До завершення воєнного стану зупиняється дія норми щодо тривалості освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти не менше 175 навчальних днів. Тривалість навчального року дата його почату та закінчення визначатиметься урядом.
Зеленський дозволив скорочувати тривалість навчального року та продовжувати контракти з директорами шкіл без конкурсу
Джерело фото: ukrinform.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений парламентом законопроєкт №7325 про внесення змін до деяких законів України в сфері освіти щодо врегулювання окремих питань освітньої діяльності в умовах воєнного стану, який передбачає можливість на час війни скорочення тривалості навчального року у середній школі та продовження контрактів з директорами шкіл без конкурсу.  Документ вже опубліковано у парламентській газеті «Голос України».

Законом доповнено закон про повну загальну середню освіту новим пунктом такого змісту: до припинення або скасування дії в Україні воєнного стану зупиняють дію:

положення частини третьої статті 10 Закону щодо тривалості освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти не менше 175 навчальних днів. Тривалість навчального року дата його початку та закінчення визначається Кабінетом міністрів.

Також передбачається зупинити на час війни норму про мінімальну кількість учнів у класі(Згідно до статті 12 закону про «повну загальну середню освіту» у класі може бути не менше 5 учнів-sud.ua). Наявність в класах менше 5 учнів, наразі, є підставою для ліквідації школи по завершенню навчального року.

Крім цього законодавець пропонує надати право продовжити контракти з чинними директорами шкіл на термін до 6 місяців після завершення воєнного стану.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Кабмін встановив, що навчальний рік у школах почнеться 1 вересня, а завершиться 30 червня 2023 року.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду