Кабмін зобов’язав експортерів електроенергії субсидіювати її вартість для населення на час воєнного стану

12:39, 8 июля 2022
Рішення спрямовано на оплату послуг із забезпечення доступності електричної енергії для побутових споживачів.
Кабмін зобов’язав експортерів електроенергії субсидіювати її вартість для населення на час воєнного стану
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет міністрів зобов’язав експортерів електроенергії субсидіювати її вартість для населення на час воєнного стану. Відповідне рішення уряду ухвалив на своєму засіданні напередодні, повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

За його словами, на засіданні у четвер уряд затвердив Положення про покладення спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії, що здійснюють операції з експорту електричної енергії, для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії протягом дії воєнного стану.

«Положення спрямоване на забезпечення надійної роботи енергосистеми та безпеки постачання шляхом запровадження на період дії воєнного стану механізму спрямування коштів учасників ринку електричної енергії, що здійснюють операції з експорту електричної енергії, на оплату послуг із забезпечення доступності електричної енергії для побутових споживачів(тобто субсидіювання вартості електроенергії для населення)», - додав Мельничук.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що до кінця наступного опалювального сезону вартість комунальних послуг не зміниться.

«Перше – важливий меседж: до кінця наступного опалювального сезону ніяких змін тарифів не буде. Ми це задекларували, ми це будемо дотримуватися. Це важливо. Люди мають бути впевнені, що вони спокійно пройдуть цю зиму», - сказав Шмигаль.

Уряд вніс до Верховної Ради пакет законопроєктів, які, серед іншого, передбачають мораторій на підвищення тарифів на газ та тепло для населення та компенсаторні механізми у зв’язку з відповідним рішенням.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир