У Конституції немає заборони на одностатеві шлюби, — представниця Верховної Ради у Конституційному Суді

08:00, 12 июля 2022
На думку народного депутата від «Слуги народу», кандидата до Конституційного Суду України Ольги Совгирі, Конституція України не містить заборони на одностатеві шлюби.
У Конституції немає заборони на одностатеві шлюби, — представниця Верховної Ради у Конституційному Суді
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Як раніше писала «Судово-юридична газета», петиція стосовно легалізації одностатевих шлюбів в Україні набрала необхідні 25 тисяч голосів. Таким чином, її має розглянути Володимир Зеленський.

Народний депутат від «Слуги народу», член Комітету ВР з питань правової політики Ігор Фріс виказав думку, що у будь-якому разі, така легалізація потребуватиме змін до Конституції України.

«Скажу простіше. Конституція України. Стаття 51.

Шлюб ґрунтується на вільній згоді ЖІНКИ і ЧОЛОВІКА. Кожен із подружжя має рівні права і обов'язки у шлюбі та сім’ї.

В мене все. Треба міняти Конституцію. І добре, що це анріал», - підкреслив він, маючи на увазі, що під час воєнного стану внести зміни до Основного Закону України неможливо.

Разом із тим, іншу позицію висловила заступник голови Комітету ВР з питань правової політики, представниця Верховної Ради у КСУ і кандидат до Конституційного Суду України Ольга Совгиря.

За її словами, немає потреби вносити зміни до Конституції для легалізації одностатевих шлюбів, бо Основний Закон і зараз їх не забороняє.

«При всій повазі Ігор Фріс, але це дуже сумнівне тлумачення Конституціі з позицій легалізації одностатевих шлюбів.

Очевидно, що акцент в статті 51 зроблено на вільному волевиявленні при вступі в шлюб представників кожної статі, а не на тому, що ці статі мають бути різними при укладенні шлюбу.

Не бачу в ідеї легалізації різностатевих шлюбів жодної суперечності Конституціі України», - зазначила вона.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей