«Корм для рыбок, замена самих рыбок при необходимости»: в Укрзализныце объяснили, почему объявили закупку услуг для аквариумов на полмиллиона

18:43, 8 февраля 2023
В Укрзализныце утверждают, что договор об обслуживании аквариумов почти на полмиллиона будет расторгнут.
«Корм для рыбок, замена самих рыбок при необходимости»: в Укрзализныце объяснили, почему объявили закупку услуг для аквариумов на полмиллиона
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Как ранее писала «Судебно-юридическая газета», 16 января 2023 года филиал «Центр сервисного обеспечения» Публичного акционерного общества «Украинская железная дорога» объявил тендер на услуги по обслуживанию аквариумов.

Общая ожидаемая стоимость закупки была 552,96 тысячи грн.

Аукцион в данной закупке не проводился. Победитель был определен по цене, которую участники указывают при подаче предложения.

Победителем было определено ООО, стоимость услуг которого составляет почти полмиллиона – 497 664 грн.

Вместе с тем, председатель правления АО «Укрзализныця» Александр Камышин сообщил, что «измена отменяется», потому что «договор на обслуживание аквариумов будет расторгнут».

«Коли я дізнався, що ми закупили послугу річного обслуговування акваріумів за пів мільйона гривень, моя перша думка була «що за фігня?».

Розібрався. В закупівлі немає нічого ані корупційного, ані дурного. Дивіться самі.

В периметр закупівлі входить річне обслуговування 32-х акваріумів за 5 адресами в Києві в такому об’ємі:
⁃ Не менше 2-х візитів спеціаліста на місяць
⁃ Перевірка акваріумного обладнання, а при необхідності його ремонт чи заміна
⁃ Корм для рибок
⁃ Заміна самих рибок при потребі
⁃ Заміна води
⁃ Чистка фільтрів, ґрунту, і тд

Ціна договору за результатами торгів на Прозоро склала 497 664 грн, що на 10% нижче очікуваної 552 960 грн. Обслуговування одного акваріума за місяць в результаті виглядає адекватно і складає 1000 грн.

Але я вважаю, що ця закупівля неправильна. Країна в війні, кожна копійка на рахунку. Нам не вистачає грошей на ремонт інфраструктури, підняття зарплат залізничникам, інвестицій в оновлення вагонів та локомотивів.

Можна було б сказати, що економією на акваріумах ми на локомотиви не назбираємо. І це правда. Але ми маємо культивувати бережливість і в великому і в малому.

Тому зранку ж поставлю задачу команді переглянути наші плани на рік ще раз, саме на предмет бережливості. А без акваріумів ми благополучно проживемо до перемоги.

Тому договір буде розірваний. Слава богу, рознарядки по ньому ще не видавались, і жодної копійки по ньому ми ще не платили.

А рибок ми роздамо в добрі руки. Вже перевірив, вони не на балансі», - отметил Камышин.

Автор: Наталя Мамченко

Подписывайтесь на наш Тelegram-канал t.me/sudua, на Twitter, а также на нашу страницу в Facebook и в Instagram, чтобы быть в курсе самых важных событий.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду