«Корм для рибок, заміна самих рибок при потребі»: в Укрзалізниці пояснили, чому оголосили закупівлю послуг для акваріумів на півмільйона

18:43, 8 лютого 2023
В Укрзалізниці стверджують, що договір про обслуговування акваріумів майже на півмільйона буде розірвано.
«Корм для рибок, заміна самих рибок при потребі»: в Укрзалізниці пояснили, чому оголосили закупівлю послуг для акваріумів на півмільйона
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Як раніше писала «Судово-юридична газета», 16 січня 2023 року Філія «Центр сервісного забезпечення» Публічного акціонерного товариства «Українська залізниця» оголосив тендер на послуги щодо обслуговування акваріумів.

Загальна очікувана вартість закупівлі була 552,96 тисяч грн.

Аукціон в даній закупівлі не проводився. Переможця було визначено за ціною, яку учасники вказують при подачі пропозиції.

Врешті переможцем було визначене ТОВ, вартість послуг якого складає майже півмільйона - 497 664 грн.

Разом з тим, голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін повідомив, що «зрада відміняється», бо «договір на обслуговування акваріумів буде розірваний».

«Коли я дізнався, що ми закупили послугу річного обслуговування акваріумів за пів мільйона гривень, моя перша думка була «що за фігня?».

Розібрався. В закупівлі немає нічого ані корупційного, ані дурного. Дивіться самі.

В периметр закупівлі входить річне обслуговування 32-х акваріумів за 5 адресами в Києві в такому об’ємі:
⁃ Не менше 2-х візитів спеціаліста на місяць
⁃ Перевірка акваріумного обладнання, а при необхідності його ремонт чи заміна
⁃ Корм для рибок
⁃ Заміна самих рибок при потребі
⁃ Заміна води
⁃ Чистка фільтрів, ґрунту, і тд

Ціна договору за результатами торгів на Прозоро склала 497 664 грн, що на 10% нижче очікуваної 552 960 грн. Обслуговування одного акваріума за місяць в результаті виглядає адекватно і складає 1000 грн.

Але я вважаю, що ця закупівля неправильна. Країна в війні, кожна копійка на рахунку. Нам не вистачає грошей на ремонт інфраструктури, підняття зарплат залізничникам, інвестицій в оновлення вагонів та локомотивів.

Можна було б сказати, що економією на акваріумах ми на локомотиви не назбираємо. І це правда. Але ми маємо культивувати бережливість і в великому і в малому.

Тому зранку ж поставлю задачу команді переглянути наші плани на рік ще раз, саме на предмет бережливості. А без акваріумів ми благополучно проживемо до перемоги.

Тому договір буде розірваний. Слава богу, рознарядки по ньому ще не видавались, і жодної копійки по ньому ми ще не платили.

А рибок ми роздамо в добрі руки. Вже перевірив, вони не на балансі», - зазначив Камишін.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду