Валентина Сімоненко: «Я ніколи не співпрацювала з окупантами»

20:33, 2 февраля 2018
Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко прокоментувала звернення Громадської ради доброчесності.
Валентина Сімоненко: «Я ніколи не співпрацювала з окупантами»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Після сьогоднішніх звинувачень Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко прокоментувала звернення Громадської ради доброчесності: «Заяви про ніби-то мої зв'язки чи співпрацю із країною, яка веде війну проти нашої держави та незаконно анексувала її частину, не відповідають дійсності та є маніпуляцією суспільної думки».

Ті, хто робить гучні заяви, мали би знати, що у 2014 році, коли Крим та Севастополь були окуповані Російською Федерацією, усі бази даних, у тому числі й податкові, були нею привласнені.

Вже у 2015 році окупаційна влада самовільно усім зареєстрованим у цих базах громадянам України присвоїла свої ідентифікаційні номери. В такій ситуації опинились усі кримчани, які зараз живуть в Україні та які змушені були покинути територію півострова за наслідками анексії.

Також, ймовірно, можлива реєстрація мене як платника податків за паспортом громадянина України пов'язана з автоматичним відкриттям спадщини після смерті моєї матері, відповідно до законодавства країни агресора.

Проте, наголошую, я ніколи не зверталась із заявами та проханнями, не співпрацювала з окупаційною владою і ніколи не співпрацюватиму. Усі інші претензії від Громадської ради доброчесності були перевірені компетентними органами, мною неодноразово надані вичерпні відповіді, за якими зроблені відповідні остаточні висновки», — зазначила Валентина Сімоненко.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області