Відтяв голову сокирою: 22-річний хлопець проведе за ґратами 14 років

15:58, 16 октября 2018
Колегія суддів за участі присяжних винесла вирок у справі про жорстоке вбивство людини.
Відтяв голову сокирою: 22-річний хлопець проведе за ґратами 14 років
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Ізюмський міськрайонний суд Харківської області за участі присяжних виніс вирок у справі про вбивство людини, повідомляє сайт Судової влади.

Обвинуваченого 1992 р.н. визнано винним у вчиненні злочинів, передбачених п.п. 6, 9 ч.2 ст.115 КК України «Умисне вбивство», ч.1 ст.289 КК України «Незаконне заволодіння транспортним засобом», ч.2 ст.309 КК України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів» та призначено покарання у вигляді 14 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.

Згідно із вироком, 22-річний мешканець м.Ізюм перебуваючи на березі озера в районі вул. Павлова у м. Ізюмі, скориставшись відсутністю до нього уваги, таємно викрав мопед «Honda Dio», який належав потерпілому. Коли потерпілий викрив його у скоєнні даного злочину, з метою не повертати гроші за викрадений мопед, обвинувачений вирішив здійснити навмисне вбивство потерпілого. Засуджений  зателефонував потерпілому та призначив зустріч у лісовому масиві. Маючи намір на навмисне вбивство, обвинувачений взяв із собою з дому сокиру. Зустрівши потерпілого на обумовленому місці, він завдав жертві кілька ударів сокирою по голові, спричинивши при цьому смерть потерпілого. Слід зазначити, що убивця обезголовив свою жертву.

Допитаний в судовому засіданні гр.Я. свою провину у скоєному фактично не визнав, постійно додавав нові обставини справи, тим самим виправдовуючи себе. З огляду на те, що обвинувачений не розкаявся, вчинив нові злочини, не відбувши раніше призначене покарання за незаконне зберігання наркотичних засобів, а також критичність тих показів обвинуваченого, що він нібито з одного разу запам’ятав усі обставини вбивства та досить вільно орієнтувався на великій місцевості лісосмуги, де показував місця вбивства та схову сокири та взуття вбитого, суд дійшов висновку про необхідність призначення обвинуваченому покарання в межах санкцій статей, що передбачають відповідальність за вчинені злочини.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що в Київській області чоловік застрелив свого батька. Зловмисник, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, взяв рушницю і вистрілив в живіт 70-річного потерпілого. В результаті чого останній помер на місці. Дії чоловіка кваліфіковано за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) КК України. За скоєний кримінальний злочин йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років.

Крім того, ми писали, що в Тернопільській області на території дитсадка знайшли труп чоловіка. 31-річний чоловік вирішив покінчити життя самогубством через повішення. Місцем своєї смерті він вибрав територію недіючого дитячого садка.

 

 

 

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Лариса Рогач
    Лариса Рогач
    голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду
  • Віктор Валюх
    Віктор Валюх
    голова Волинського окружного адміністративного суду
  • Олена Білоконь
    Олена Білоконь
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Євген Синельников
    Євген Синельников
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді