Суд покарав чиновника, який вимагав хабар у народного обранця

09:25, 22 октября 2018
Посадовця управління Держпраці, який вимагав хабар у підприємства депутата, оштрафували та відпустили.
Суд покарав  чиновника, який вимагав хабар у народного обранця
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Октябрський райсуд Полтави оштрафував на 25 500 гривен посадовця управління Держпраці, який вимагав хабар у підприємства депутата 26 тис. грн.

17 жовтня Октябрський районний суд Полтави виніс вирок начальнику відділу гірничого нагляду управління Держпраці у Полтавській області Михайлу Устименку. Чиновнику призначили 25,5 тис. штрафу та позбавили права обіймати посади в органах державної влади строком на 3 роки.

Згідно з Єдиним державним реєстром судових рішень, кошти вимагали у підприємства ПП «Укрбудсервіс-ДВМ». Власник та керівник підприємства — депутат Зіньківської райради від «БПП» Віктор Давидко.

3 липня співробітники СБУ, поліція та прокуратура затримали Михайла Устименка одразу після отримання 26 000 гривень хабара від представника підприємства. Гроші чиновник вимагав за вирішення питання про отримання дозволу на проведення гірничих робіт.

Під час судового засідання 17 жовтня обвинувачений Михайло Устименко свою провину визнав повністю та підтвердив усі вищезгадані обставини. Під час винесення вироку суд врахував пом’якшувальні обставини — щире каяття, сприяння розкриттю злочину, наявність на утриманні двох малолітніх дітей та непрацездатного батька. Обставини, які б обтяжували покарання, суд не встановив.

Суддя Тетяна Січиокно визнала Михайла Устименка винним в одержанні хабара (ч. 1 ст. 368 КК України) та призначила покарання у вигляді штрафу — 25 500 грн з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій в органах державної влади строком на 3 роки.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Одесі на хабарі викрили чиновника Одеського обласного військового комісаріату. Зловмисника затримали в робочому кабінеті під час отримання чергового хабара в розмірі трьох тисяч американських доларів. Зараз вирішується питання про оголошення зловмисникові про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, і обрання запобіжного заходу.

 

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва