Спливають повноваження Громадської ради доброчесності: ВККС скликає збори громадських об’єднань

17:24, 24 октября 2018
Для участі у зборах громадські об’єднання мають подати заяви з документами до 8 листопада поточного року.
Спливають повноваження Громадської ради доброчесності: ВККС скликає збори громадських об’єднань
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У зв’язку із закінченням строку повноважень членів Громадської ради доброчесності у Вищій кваліфікаційній комісії суддів України розпочинається прийом документів для участі у зборах представників громадських об’єднань. Про це повідомляє прес-служба ВККС.

Згідно з вимогами статті 87 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» з метою сприяння Вищій кваліфікаційній комісії суддів України у встановленні відповідності судді (кандидата на посаду судді) критеріям професійної етики та доброчесності для цілей кваліфікаційного оцінювання 11 листопада 2016 року зборами представників громадських об’єднань, які були визначені Комісією як такі, що відповідають вимогам Закону України «Про судоустрій і статус суддів» і можуть брати участь у зборах з метою створення Громадської ради доброчесності, було обрано 20 членів Громадської ради доброчесності, повноваження яких спливають.

Згідно з частиною десятою статті 87 Закону Головою Комісії скликаються збори представників громадських об’єднань. Оголошення про скликання зборів оприлюднюється на офіційному веб-сайті Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Частиною тринадцятою статті 87 Закону встановлено, що для участі у зборах громадські об’єднання у п’ятнадцятиденний строк з дня оприлюднення оголошення про скликання зборів представників громадських об’єднань (тобто до 8 листопада 2018 року включно) подають:

  • заяву у довільній формі, підписану керівником громадського об’єднання, із зазначенням особи, уповноваженої представляти громадське об’єднання на зборах;
  • копію статуту та виписку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців;
  • копії звітів за результатами виконання проектів із залученням міжнародної технічної допомоги (за наявності);
  • рекомендаційний лист від міжнародної організації з бездоганною репутацією про успішний досвід співпраці або від виконавця проекту міжнародної технічної допомоги;
  • копії звітів за результатами фінансового аудиту не менше двох реалізованих проектів із залученням міжнародної технічної допомоги або копію звіту за результатами аудиту діяльності громадського об’єднання;
  • біографічну довідку представника громадського об’єднання;
  • біографічну довідку кандидата (кандидатів) до складу Громадської ради доброчесності, якого (яких) висуває громадське об’єднання, а також мотиваційний лист кандидата та декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, стосовно такого кандидата за його підписом.

Відповідно до частини чотирнадцятої статті 87 Закону питання про відповідність громадського об’єднання вимогам для участі у зборах представників громадських об’єднань вирішує Вища кваліфікаційна комісія суддів України у десятиденний строк з дня отримання заяви та доданих до неї документів.

Згідно з частиною п’ятнадцятою статті 87 Закону перелік громадських об’єднань, які відповідають вимогам для участі у зборах представників громадських об’єднань, копії поданих ними документів, а також перелік кандидатів до складу Громадської ради доброчесності будуть оприлюднені на офіційному сайті Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Відповідно до частини шістнадцятої статті 87 Закону час і місце проведення зборів представників громадських об’єднань визначаються Головою Вищої кваліфікаційної комісії суддів України. Головою Комісії направлятимуться відповідні запрошення представникам громадських об’єднань для участі у зборах.

Повідомлення про час і місце проведення зборів представників громадських об’єднань не пізніше ніж за десять днів до їх проведення будуть розміщені на офіційному веб-сайті Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Довідка: Громадська рада доброчесності утворюється з метою сприяння Вищій кваліфікаційній комісії суддів України у встановленні відповідності судді (кандидата на посаду судді) критеріям професійної етики та доброчесності для цілей кваліфікаційного оцінювання.

Згідно з частиною другою статті 87 Закону ГРД складається з двадцяти членів.

Членами Громадської ради доброчесності можуть бути представники правозахисних громадських об’єднань, науковці-правники, адвокати, журналісти, які є визнаними фахівцями у сфері своєї професійної діяльності, мають високу професійну репутацію та відповідають критерію політичної нейтральності та доброчесності.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що у ВККС назвали дати проведення дворівневого іспиту для кандидатів до ВС та Вищого антикорупційного судуЗгідно з графіком конкурсу дворівневий іспит для кандидатів до ВС та ВАКС призначено на 12 та 14 листопада. Зокрема 12 листопада протягом 2,5 годин всі кандидати складатимуть анонімне письмове тестування, а 14 листопада протягом 5,5 годин писатимуть практичне завдання — проект судового рішення відповідного суду.

Також ми повідомляли, що ВККС оголосила дату розгляду кандидатур до Вищого антикорсуду та Верховного Суду. В п'ятницю, 26 жовтня, Комісія розгляне питання щодо відповідності осіб вимогам до кандидата на посаду судді Верховного Суду та Вищого антикорупційного суду.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва