Верховний Суд скасував негативне рішення ВККС за наслідками кваліфікаційного оцінювання судді

15:55, 27 октября 2018
Рішення може бути оскаржене до Великої Палати Верховного Суду.
Верховний Суд скасував негативне рішення ВККС за наслідками кваліфікаційного оцінювання судді
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду 22 жовтня розглянув у відкритому судовому засіданні у порядку спрощеного позовного провадження справу за позовом ОСОБА_3 до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про визнання протиправним та скасування рішення та зобов'язання вчинити певні дії. Рішення ВС щодо цієї справи було розміщено у Єдиному державному реєстру судових рішень.

Верховний Суд дійшов висновку, що рішення ВККС від 15 травня 2018 року № 644/ко-18 є немотивованим, прийнятим з порушенням вимог частини першої статті 88 Закону № 1402-VIII, тобто не у спосіб, що визначений законом, в зв'язку з чим є протиправним та підлягає скасуванню.

Суд вирішив адміністративний позов ОСОБА_3 до ВККС про визнання протиправним та скасування рішення та зобов'язання вчинити певні дії - задовольнити повністю.

Крім того, суд вирішив скасувати рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 15 травня 2018 року №644/ко-18.

«Рішення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення Верховного Суду, якщо його не скасовано, набирає законної сили після набрання законної сили рішенням Великої Палати Верховного Суду за наслідками апеляційного перегляду.

Рішення може бути оскаржене до Великої Палати Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення», - зазначається у матеріалах справи.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Вища кваліфікаційна комісія суддів України повідомила, що кваліфікаційний іспит, призначений рішенням Комісії від 8 жовтня 2018 в межах процедури добору кандидатів на посаду судді місцевого суду, проводитиметься 29–31 жовтня 2018 року. 

Крім того, ми писали, що ВККС опублікувала програму кваліфіспиту для добору в судді і тестові запитання до нього.

 

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду