Слідчі ДБР проходять тренінг за сприяння Ради Європи

15:52, 3 декабря 2018
Навчання на базі Національної академії прокуратури вже пройшов 61 слідчий центрального апарату ДБР.
Слідчі ДБР проходять тренінг за сприяння Ради Європи
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За підтримки Ради Європи на базі Національної академії прокуратури України проходить тренінг з питань організації роботи слідчих Державного бюро розслідувань. Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Вже пройшли навчання 61 слідчий центрального апарату, які мають досвід роботи у правоохоронних органах (квота «А» та «Б»). З 3 грудня розпочався тренінг для 98 слідчих без відповідного досвіду роботи (квота «В»). З них 41 — слідчі центрального апарату, 57 — слідчі територіальних управлінь.

«У нашій підслідності — особи, які мають доступ до новітніх технологій, фінансових та людських ресурсів, можливості впливати на різні процеси в Україні та поза її межами. Протистояти цьому ми можемо професійними діями та дотриманням закону. Ви маєте постійно навчатися, самовдосконалюватися, опановувати сучасні методики розслідувань», —  звернувся до слідчих директор Державного бюро розслідувань Роман Труба.

Він подякував Офісу Ради Європи в Україні та Національній академії прокуратури України за можливість проведення тренінгів для слідчих ДБР.

«Проект підготовки слідчих ДБР став можливим завдяки Офісу Ради Європи в Україні. Завдяки цьому проекту ми говоримо не лише про підвищення професійних знань слідчих. Ми говоримо про впровадження європейських стандартів у свою роботу — на основі захисту прав і свобод людини, з дотриманням принципів рівності та взаємоповаги», — сказав Р.Труба.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що до 14 грудня продовжено прийом документів від кандидатів на 61 посаду у центральному апараті Державного бюро розслідувань — це 43 посади в слідчих відділах та 18 посад державних службовців.

Також ми писали, що директор ДБР Роман Труба призначив більшу частину керівників управлінь Держбюро розслідувань. Із 27 посад заповнені будуть тільки 23. Це керівники більшості територіальних управлінь, структурних підрозділів і управлінь центрального апарату.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва