Керівництво ВККС провело зустріч з міжнародними експертами

13:41, 14 декабря 2018
Експерти прибули в Україну з метою вивчення потреб органів державної влади у сфері вдосконалення систем діловодства.
Керівництво ВККС провело зустріч з міжнародними експертами
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 13 грудня, у ВККС пройшла зустріч Сергія Козьякова з міжнародними експертами Проекту ЄС «Право-Justice» Іваром Талло та Марко Аавіком, а також національним експертом з питань електронного правосуддя Проекту Поліною Казакевич, передає прес-служба Комісії.

Секретаріат Комісії на заході представили виконувач обов’язків керівника секретаріату Комісії Олександр Биструшкін, начальник управління інформаційних технологій Денис Мамченко та виконувач обов’язків начальника відділу міжнародного співробітництва Юлія Ткаченко.

Місія міжнародних експертів з електронного правосуддя прибула в Україну з метою вивчення потреб органів державної влади у сфері вдосконалення систем діловодства шляхом запровадження найсучаснішої практики у сфері електронного документообігу. 

Основною темою зустрічі стало обговорення особливостей ведення суддівського досьє та документообігу з іншими державними органами системи судоустрою, а також шляхів їх удосконалення з огляду на проведення значної кількості процедур із впровадження Комісією судової реформи, зокрема конкурсів до Верховного Суду, Вищого антикорупційного суду, Вищого суду з питань інтелектуальної власності, кваліфікаційного оцінювання суддів на відповідність займаній посаді, добору кандидатів на посаду судді місцевого суду.

Сторони обговорили напрями майбутнього співробітництва та домовилися про продовження співпраці у питанні електронного правосуддя.

Довідка: Проект ЄС «ПРАВО-Justice», який впроваджується за фінансової підтримки Європейського Союзу, спрямований на консолідацію загальноєвропейських реформ у сфері юстиції. Проект, що об’єднує експертів із різних країн-членів ЄС, триватиме до кінця 2020 року. Основними напрямами роботи Проекту є, серед іншого, надання допомоги державним органам України у процесі відновлення суддівської системи, добору нових суддів Верховного Суду, створенні Ради судової реформи, реструктуризації Міністерства юстиції України, реформуванні реєстрів та електронного правосуддя, налагодженні роботи служби пробації тощо.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Вища кваліфікаційна комісія суддів України 20 грудня розгляне питання щодо внесення подання про відрядження суддів до іншого суду того самого рівня і спеціалізації для здійснення правосуддя.

Крім того, ми писали, що у ВККС відбудеться розгляд питання про проведення та продовження проведення співбесіди за результатами дослідження досьє у межах кваліфікаційного оцінювання 14 грудня.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду