У КСУ підбили підсумки діяльності за 2018 рік

13:59, 26 декабря 2018
Усього Суд ухвалив 13 рішень та надав чотири висновки.
У КСУ підбили підсумки діяльності за 2018 рік
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 26 грудня, в Конституційному Суді України відбулися загальні збори колективу, передає прес-служба КСУ.

Під час зборів голова Суду Станіслав Шевчук наголосив, що конституційна реформа, яка відбулася, стала необхідним кроком для розвитку конституційної юстиції та становлення України як європейської держави.

«Цей рік став для нас плідним та насиченим, оскільки перед нами постали нові виклики та завдання, з якими ми гідно впоралися, здолавши всі перепони й випробування на нашому шляху. Цього року Суд запрацював у повному складі суддів, що, безперечно, сприяло активізації його роботи», — заявив голова Конституційного Суду.

Він підкреслив, що за поточний рік Суд ухвалив 13 рішень та надав 4 висновки. Водночас Станіслав Шевчук зазначив, що наступного року Конституційний Суд України ставить ще вищу планку.

Раніше «Судово-юридична газета»  повідомляла, що ДСА України роз’яснила, як виконувати рішення КСУ щодо оплата праці суддів.

Крім того, Конституційний Суд України ухвалив Рішення у справі за конституційним поданням 50 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) пункту 9 розділу І Закону України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» від 28 грудня 2014 року № 76–VIII (далі-Закон № 76).

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України