Суд вимагає від Супрун пояснень щодо подвійного громадянства

15:20, 15 января 2019
Справу про відсутність у очільниці МОЗ міністерських повноважень по суті суд розгляне 15 лютого.
Суд вимагає від Супрун пояснень щодо подвійного громадянства
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у адміністративній справі за позовом Ігоря Мусійчука до в.о. міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун щодо відсутності у неї повноважень Міністра. Про це у вівторок, 15 січня, повідомила прес-служба суду.

Суд ухвалив здійснювати розгляд за правилами спрощеного позовного провадження і призначив справу до судового розгляду по суті на 15 лютого. Окрім цього, Окружний адміністративний суд міста Києва зобов’язав відповідача - в.о. Міністра охорони здоров’я України Уляну Супрун подати до суду всі матеріали, на підставі яких її було призначено на посаду, а також пояснення щодо наявності у неї іншого, ніж українське, громадянства.

Як відомо, позивач просить суд встановити відсутність у Уляни Супрун компетенції (повноважень), передбаченої, зокрема, але не виключно, статтею 44 Закону України «Про Кабінет міністрів України», пунктом 10 Положення про Міністерство охорони здоров’я, затвердженого відповідною Постановою Кабміну.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що на Уляну Супрун поскаржилися до Вищої ради правосуддя через її спроби тиску на суд. У відповідь в. о. міністра вирішила не дочікуватися рішення суду по суті справи та на сторінці у фейсбуці розмістила заяву, в якій вдалася до оцінки не лише ухвали, але й особи судді.

Також Супрун отримувала 5 повісток до Печерського суду в відношенні адміністративних правопорушень, однак всі вони були призначені на один і той же час.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва