Конкурс на посаду голови ДСА: оприлюднено рішення ВРП

19:44, 18 января 2019
Конкурс оголосила Вища рада правосуддя на засіданні 17 січня.
Конкурс на посаду голови ДСА: оприлюднено рішення ВРП
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Відповідно до статті 153 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» Голова Державної судової адміністрації України призначається на посаду і звільняється з посади Вищою радою правосуддя. Призначення Голови Державної судової адміністрації України здійснюється на конкурсній основі, передає прес-служба ВРП.

Голова Державної судової адміністрації України має заступників, які призначаються на посаду та звільняються з посади Вищою радою правосуддя відповідно до законодавства про державну службу. Призначення заступника Голови Державної судової адміністрації України здійснюється на конкурсній основі.

Пунктом 35 розділу ХІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про судоустрій і статус суддів» визначено, що Голова Державної судової адміністрації України, заступники Голови Державної судової адміністрації України продовжують виконувати свої повноваження до призначення Голови Державної судової адміністрації України та його заступників відповідно до цього Закону.

17 січня 2019 року Вищою радою правосуддя на виконання вимог частини шостої статті 151 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» затверджено Положення про Державну судову адміністрацію України, яким встановлено, що Державну судову адміністрацію України очолює Голова, який призначається на посаду і звільняється з посади Вищою радою правосуддя. Голова Державної судової адміністрації  України має заступників, які призначаються на посаду та звільняються з посади Вищою радою правосуддя відповідно до законодавства про державну службу.

Призначення Голови Державної судової адміністрації України, його заступників здійснюється на конкурсній основі.

Рішення про оголошення конкурсу на зайняття вакантної посади державної служби категорії «А» згідно з частиною другою статті 23 Закону України «Про державну службу» приймає суб’єкт призначення.

З умовами проведення конкурсу на зайняття посади Голови Державної судової адміністрації України можна ознайомитись за посиланням

 

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що рішенням Вищої ради правосуддя від 17 січня 2019 року № 142/0/15-19 оголошено конкурс на зайняття посад державної служби категорії «А» в системі правосуддя: Голови Державної судової адміністрації України та заступника Голови Державної судової адміністрації України.

Також нам стало відомо, що ВРП затвердила Положення про Державну судову адміністрацію України.

Крім того, Вища рада правосуддя 17 січня 2019 року розглянула питання про погодження Типового положення про апарат суду.

 

Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Telegram канал Sud.ua
Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Сегодня день рождения празднуют
  • Андрій Костін
    Андрій Костін
    Генеральний прокурор України
  • Юрій Жизнєвський
    Юрій Жизнєвський
    голова Житомирського апеляційного суду
  • Микола Мойсюк
    Микола Мойсюк
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Олена Соколенко
    Олена Соколенко
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Ростислав Кузан
    Ростислав Кузан
    суддя Львівського окружного адміністративного суду