Судді у відставці отримали державні нагороди від Президента

11:29, 24 января 2019
У список потрапили чотири судді у відставці.
Судді у відставці отримали державні нагороди від Президента
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 22 січня, Президент України Петро Порошенко видав Указ про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня соборності України, передає пре-служба РСУ.

В Указі зазначено, що державні нагороди та відзнаки присвоєно за значний особистий внесок у державне будівництво, зміцнення національної безпеки, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю.

Серед громадян, які удостоєні високих державних нагород, є і судді у відставці: Олег Дмитрович Левчук  — суддя Апеляційного суду Київської області, Володимир Юрійович Поплавський  — суддя Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду,

Анатолій Іванович Самойленко  — суддя Апеляційного суду Донецької області та Олександр Максимович Чепур  — теж суддя Апеляційного суду Донецької області. Усі вони удостоєні почесного звання «Заслужений юрист України» за поданням Ради суддів України.

Голова Ради суддів України Олег Ткачук від імені Ради привітав колег з високою державною відзнакою. «Ми щиро раді і горді за колег, які отримали звання «Заслужений юрист України», що є чи не найбільшою відзнакою висококваліфікованої, професійної і багаторічної правничої діяльності. Ми віримо, що таке вшанування додасть колегам творчих сил і натхнення з тим, щоб активно ділитися своїми знаннями та досвідом з молодими суддями, які зараз починають здійснювати правосуддя в українських судах», — сказав Олег Ткачук.

Він також зазначив, що Рада суддів України і надалі працюватиме над тим, щоб професійна діяльність кращих з кращих представників суддівської спільноти була належно оцінена збоку держави і стала прикладом для наслідування тим, хто працює на ниві правосуддя.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що 21 грудня Рада суддів України проводила чергове засідання, на якому підбивали підсумки роботи за 2018 рік та затвердили План роботи Ради на перше півріччя наступного року.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України