Не реагував на катування дитини: суд розгляне справу директора Центру соцслужб

14:24, 4 февраля 2019
Судове засідання призначене на 19 лютого.
Не реагував на катування дитини: суд розгляне справу директора Центру соцслужб
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

9 жовтня 2018 року Жовтневий районний суд міста Харкова виніс вирок стосовно родини харків’ян («справа про жахливих батьків», унаслідок дій яких помер хлопчик 2013 року народження) у злісному невиконанні обов’язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки (стаття 166 Кримінального кодексу України), в умисних тяжких тілесних ушкодженнях (стаття 121 Кримінального кодексу України), катуванні (стаття 127 Кримінального кодексу України). Кримінальна справа №639/7625/17.

Водночас правоохоронними органами було виявлено факт, що родичі цієї родини намагалися зарадити трагедії і повідомляли про факти катування дитини Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Новобаварського району м. Харкова. Проте належного реагування не отримали.

За вказаним фактом Харківська місцева прокуратура №2 склала обвинувальний акт стосовно директора Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Новобаварського району м. Харкова. Директор Центру обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 367 Кримінального кодексу України (Службова недбалість, неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки — смерть дитини). У серпні 2018 року обвинувальний акт було надіслано до Жовтневого районного суду міста Харкова. Справа №639/4295/18 перебуває у провадженні судді Макарова В.О.

29.01.2019 у судовому засіданні допитані двоє свідків. Судове слідство триває. Викликані інші свідки. Наступний судовий розгляд у вищевказаній справі призначено на 19 лютого 2019 року на 10:00.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що суд скасував ухвалу про дострокове звільнення екс-судді Ігоря Зварича.

Також відомо, що ВРП  невідкладно розгляне справу стосовно нападу на суддю Кам’янка-Бузького районного суду.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва