Погрожували судді та членам її сім’ї: ВРП звернеться до ГПУ

16:14, 8 февраля 2019
Погрози приходили судді на електронну пошту та у додаток Viber.
Погрожували судді та членам її сім’ї: ВРП звернеться до ГПУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя 7 лютого розглянула повідомлення судді Дзержинського районного суду міста Харкова Ганни Сергіївни Подус про втручання у її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя. Про це повідомляє прес-служба ВРП.

Доповідаючи із зазначеного питання — голова  Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк поінформував, що під час перевірки встановлено, що у провадженні судді Дзержинського районного суду міста Харкова Подус Г.С. перебуває справа за скаргою боржника на дії головного державного виконавця відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України, заінтересована особа (стягувач) — ТОВ «Українська металургійна компанія».

5 липня 2018 року на адресу особистої електронної пошти судді Подус Г.С. від невідомих осіб почали надходити листи з поштового сервісу mail.ru із погрозами застосувати насильство до судді та членів її сім’ї у разі продовження нею розгляду вказаної справи.

У подальшому електронні скриньки судді Подус Г.С. та її чоловіка, які використовувалися для особистого спілкування та офіційних потреб, зокрема для подання електронних декларацій про майно та доходи, були зламані.

Суддя Подус Г.С. також повідомила, що ввечері у день прийняття рішення в зазначеній справі на її номер телефону та номер телефону її чоловіка через додаток Viber від невстановленої особи надійшли повідомлення погрозливого змісту у зв’язку з прийняттям рішення.

На запит члена Вищої ради правосуддя Генеральна прокуратура України повідомила, що 17 липня 2018 року прокуратурою Харківської області розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 376 (втручання в діяльність судових органів) Кримінального кодексу України, за фактом втручання в діяльність судді.

З урахуванням зазначеного Вища рада правосуддя ухвалила звернутись до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових рішень 7 липня 2018 року за повідомленням судді Дзержинського районного суду міста Харкова Подус Ганни Сергіївни.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що харківській судді погрожують облити кислотою. Про погрози на свою адресу Надія Бартош негайно повідомила до Вищої ради правосуддя. 

Крім того, ВРП розглянула повідомлення Харківського апеляційного адмінсуду про втручання у діяльність судді.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде