Суд обрав запобіжний захід підозрюваному в нанесенні дідусю 10 ударів ножем

12:12, 20 февраля 2019
Підозрюваного вирішено тримати під вартою.
Суд обрав запобіжний захід підозрюваному в нанесенні дідусю 10 ударів ножем
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчий суддя Херсонського міського суду Херсонської області Мусулевський Я. А. розглянув клопотання старшого слідчого СВ Херсонського ВП ГУНП в Херсонській області про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно підозрюваного у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого пунктом шостим частиною другою статті 115 Кримінального кодексу України (Умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчинене з корисливих мотивів), частини другої статті 187 Кримінального кодексу України (Розбій, поєднаний з проникненням у житло та інше приміщення, із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень).

Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрюваний, перебуваючи на території подвір’я будинку, переслідуючи корисливий умисел, направлений на незаконне заволодіння чужим майном, скоїв розбійний напад на свого дідуся. Крім того, підозрюваний,  за допомогою ножа завдав потерпілому не менше 10 колото-різаних поранень, заподіявши останньому тяжкі тілесні ушкодження, від яких потерпілий помер на місці події. Після чого, підозрюваний заволодів майном потерпілого.

Таким чином, особа підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого пунктом шостим частиною другою статті 115 Кримінального кодексу України (Вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчинене з корисливих мотивів), та у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною четвертою статті 187 Кримінального кодексу України  (Напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій), поєднаний з проникненням у житло та інше приміщення, із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень).

Ухвалою слідчого судді від 15.02.2019 клопотання слідчого було задоволено та застосовано стосовно підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під ватою, строком до 11.04.2019 включно.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що суд обрав запобіжний захід підозрюваному у вбивстві таксиста в Харкові.

Крім цього, суд призначив тримання під вартою підозрюваній у вбивстві власного чоловіка.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді