Суддя з Херсонської області повідомив про тиск з боку обвинуваченого

08:40, 7 марта 2019
Суддя повідомив про втручання в його діяльність.
Суддя з Херсонської області повідомив про тиск з боку обвинуваченого
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Суддя Скадовського районного суду Херсонської області Пухальський Сергій Валерійович повідомив про втручання в його діяльність з боку обвинуваченого — учасника кримінального процесу.

У провадженні судді перебуває кримінальна справа за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 289 Кримінального кодексу України (Незаконне заволодіння транспортним засобом).

20 лютого 2019 року у судове засідання з учасників справи прибув тільки обвинувачений, який почав вимагати, щоб головуючий суддя заявив самовідвід.

При цьому він постійно наголошував на порушенні його прав як суддями, які розглядали вказану кримінальну справу, так і прокурорами та слідчими, які її розслідували, вказуючи, що частина з них вже покарана, інша ще понесе покарання.

Постановою суду від 20 лютого 2019 року у задоволенні заяви обвинуваченого про відвід судді відмовлено.

Після оголошення вказаної постанови обвинувачений знову почав наголошувати на необхідності повернення кримінальної справи на додаткове розслідування, інакше він буде «скаржитися у всі можливі інстанції, ініціює дисциплінарні та кримінальні провадження щодо головуючого судді, а також викличе до суду працівників поліції».

Коли суддя намагався з’ясувати можливість проведення попереднього розгляду справи, обвинувачений відмовився висловлюватися з цього приводу та почав з мобільного телефону викликати працівників поліції, повідомляючи про порушення його прав, на зауваження головуючого не реагував.

Вказані дії обвинуваченого суддя Пухальський С.В. розцінює як неправомірний тиск та втручання в його професійну діяльність шляхом ініціювання дисциплінарного та кримінального провадження за очевидної відсутності, на його думку, на те правових підстав, щоб змусити суддю прийняти вигідні для обвинуваченого рішення.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що суддя з Києва повідомила про тиск з боку громадської організації.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси