Обстріл будинку судді з Рівного: ВРП звернеться до ГПУ

11:44, 18 апреля 2019
Голова Рівненського міського суду Петро Денисюк повідомив про втручання в його діяльність як судді.
Обстріл будинку судді з Рівного: ВРП звернеться до ГПУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя 16 квітня розглянула повідомлення голови Рівненського міського суду Рівненської області Петра Дмитровича Денисюка про втручання в його діяльність як судді щодо здійснення правосуддя. Про це передає прес-служба ВРП.

Доповідач — член Вищої ради правосуддя Олексій Маловацький поінформував, що у повідомленні суддя Рівненського міського суду Рівненської області Денисюк П.Д. вказав, що 25 лютого 2019 року о 1 годині 55 хвилин за місцем його проживання невідомі особи здійснили напад із застосуванням вогнепальної зброї (на думку працівників поліції — автоматів) та вибухівки. Під час нападу здійснено більше дванадцяти пострілів, якими пошкоджено всі вікна та стіни кімнат будинку, в тому числі вхідні двері та фундамент будинку.

Вказані дії, на думку судді Денисюка П.Д., свідчать про втручання в його діяльність як судді при здійсненні правосуддя. Суддя безпосередньо зазначив, що вони пов’язані з його діяльністю.

На підставі викладеного суддя Денисюк П.Д. звернувся до Вищої ради правосуддя з повідомленням, в якому висловив прохання вжити заходів для забезпечення незалежності судді та авторитету правосуддя.

З аналогічним повідомленням суддя звернувся до Генеральної прокуратури України.

На запит члена Вищої ради правосуддя прокуратура Рівненської області повідомила, що здійснюється розслідування наведеного факту.

«З моєї точки зору, вказані дії свідчать про втручання в діяльність судді і пов’язані безпосередньо зі здійсненням правосуддя», — підсумував Олексій Маловацький.

Розглянувши повідомлення голови Рівненського міського суду Рівненської області Петра Дмитровича Денисюка про втручання в його діяльність як судді щодо здійснення правосуддя, Вища рада правосуддя ухвалила звернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за повідомленням судді Рівненського міського суду Рівненської області Денисюка П.Д.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що суддя з Одещини повідомила про втручання в її діяльність з боку директора підприємства. Це повідомлення внесене до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси