Рада суддів звернулася до ВККС щодо завершення кваліфоцінювання суддів

19:15, 23 апреля 2019
ВККС має вжити всіх необхідних заходів для завершення кваліфікаційного оцінювання суддів відповідно до раніше затвердженого графіку.
Рада суддів звернулася до ВККС щодо завершення кваліфоцінювання суддів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Рада суддів України звернулася до Вищої кваліфікаційної комісії суддів з приводу завершення кваліфоцінювання суддів. Про це повідомляє прес-служба Ради суддів.

«Вищій кваліфікаційній комісії суддів України вжити всіх необхідних заходів для завершення кваліфікаційного оцінювання суддів відповідно до раніше затвердженого графіку (до вересня 2019 року)», — сказано у повідомленні.

Для цього потрібно:

  • першочергово провести співбесіди з суддями, повноваження яких припинились, які працюють в судах з кадровим дефіцитом 50% та більше, в судах, що не можуть сформувати колегію з розгляду кримінальних проваджень;
  • у найкоротші строки провести співбесіди з суддями, повноваження яких припинились та які очікують виклику на співбесіду протягом більше шести місяців;
  • провести кваліфікаційне оцінювання суддів, повноваження яких закінчилися та які працюють в судах, що не здійснюють правосуддя.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що 22 квітня 2019 року на засіданнях колегій Вищої кваліфікаційної комісії суддів України проводилися співбесіди та визначалися результати кваліфікаційного оцінювання 19 суддів місцевих судів на відповідність займаним посадам.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде