Надсилали суддям листи-погрози: Вища рада правосуддя звернеться до Нацполіції

14:38, 8 мая 2019
Погрози надходили суддям з Херсонської та Чернівецької областей.
Надсилали суддям листи-погрози: Вища рада правосуддя звернеться до Нацполіції
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя 7 травня розглянула повідомлення виконувача обов’язків голови Новокаховського міського суду Херсонської області  Дмитра Валерійовича Червоненка та голови Господарського суду Чернівецької області Бориса Євграфовича Желіка про втручання у діяльність суддів щодо здійснення правосуддя.

У повідомленнях зазначено, що 16 квітня 2019 року на електронні скриньки вказаних судів надійшли листи-погрози з електронної адреси С14UA@і.uа такого змісту: «НАСТАВ ЧАС!»; «Дочекалась, суддівська мразота» «21 квітня буде днем жалоби за співробітниками прокуратури і суддів»; «Хоч би в крові по коліна, аби вільна Україна»; «Герої не вмирають — вмирають вороги!»

Вказані дії, на переконання авторів повідомлень, розцінюються як втручання в діяльність суддів, перешкоджання виконанню суддями службових обов’язків та погрози навмисного завдання шкоди здоров’ю як суддів, так і працівників апарату суду.

За результатами проведеної перевірки члени Вищої ради правосуддя дійшли висновку, що обставини, викладені у повідомленнях голови Новокаховського міського суду Херсонської області Червоненка Д.В. та голови Господарського суду Чернівецької області Желіка Б.Є., свідчать про втручання в діяльність суддів щодо здійснення правосуддя та потребують вжиття передбачених законом заходів.

З огляду на зазначене Вища рада правосуддя ухвалила звернутися до Національної поліції України щодо вжиття передбачених законом заходів із забезпечення безпеки суддів, учасників судових процесів, працівників апарату Новокаховського міського суду Херсонської області та Господарського суду Чернівецької області, а також забезпечення громадського порядку під час роботи цих судів та охорони приміщень.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ВРП внесе подання генеральному прокурору щодо порушення гарантій незалежності суддів.

Крім того, Вища рада правосуддя 23 квітня розглянула повідомлення суддів Сумського окружного адміністративного суду, Чугуївського міського суду Харківської області, Оболонського районного суду міста Києва, Харківського апеляційного суду, Балаклійського районного суду Харківської області, Новокаховського міського суду Херсонської області про втручання в діяльність суддів щодо здійснення правосуддя.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області