У Dunamis відсутні повноваження від правовласника ТМ Хіaomi, Мі, RedMi: рішення суду

13:14, 3 июня 2019
Суд відмовив компанії Dunamis у внесенні до митного реєстру прав інтелектуальної власності по ТМ XIAOMI, Mi, RedMi ТОВ «ЕН-АЙ-ЕС».
У Dunamis відсутні повноваження від правовласника ТМ Хіaomi, Мі, RedMi: рішення суду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

21 травня Шостим апеляційним адміністративним судом було винесено рішення по справі «Дунамис».

Компанія DUNAMIS INTERNATIONAL CO., LTD звернулась до адміністративного суду з вимогами внести до митного реєстру прав інтелектуальної власності по ТМ XIAOMI, Mi, RedMi ТОВ «ЕН-АЙ-ЕС».

За наслідками розгляду справи апеляційний суд встановив:

  • у компанії DUNAMIS INTERNATIONAL CO., LTD відсутні повноваження від правовласника ТМ щодо внесення змін до митного реєстру;
  • в матеріалах справи наявний лист посольства Китайської Народної Республіки в України від 08.12.2017 №188/2017 з копією відповіді компанії Xiaomi Inc., що в контексті вимог ст. 73–76 КАС України є належним доказом, який спростовує факт наявності прав інтелектуальної власності по торговим маркам Хіaomi, М», RedMi у компанії DUNAMIS INTERNATIONAL CO., LTD. та, відповідно, повноважень Чалого О.О. на звернення до Державної фіскальної служби України з заявою про внесення змін до інформації митного реєстру щодо зареєстрованого об'єкта інтелектуальної власності по торговим маркам Хіaomi, Мі, RedMi;
  • під час апеляційного розгляду справи представник правовласника XIAOMI inc. адвокат Шевченко О. А. категорично заперечував факт підписання будь-ким з боку компанії Xiaomi Inc. документів, на які посилається DUNAMIS INTERNATIONAL CO., LTD , та зазначив про підробку таких документів, про що відкрито кримінальне провадження;
  • щодо передовіри SPRINGSUN FINANCE LP нібито отриманих повноважень від DUNAMIS INTERNATIONAL CO., LTD., то в оскаржуваному судовому рішенні вказується, що компанія SPRINGSUN FINANCE LP передовірила отримані нею повноваження Чалому О. О., на підтвердження чого надана довіреність від 21.07.2017. Проте аналіз змісту вказаної довіреності свідчить, що SPRINGSUN FINANCE LP уповноважила фізичних осіб, в тому числі Чалого О. О., діяти виключно в своїх інтересах та представляти виключно SPRINGSUN FINANCE LP.

Таким чином, в результаті судового розгляду компаніі DUNAMIS INTERNATIONAL CO., LTD було відмовлено внести до митного реєстру прав інтелектуальної власності по ТМ XIAOMI, Mi, RedMi українську компанію ТОВ «ЕН-АЙ-ЕС».

Раніше «Судово-юридична газета» писала про спір навколо Хіаомі та про те, хто має право на розповсюдження смартфонів в Україні. Справа про використання торгових марок Xiaomi, Mi, RedMi в Україні зайшла на друге коло: чи вирішать суди спір відповідно до закону.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва