Ліміт на ввезення в Україну покупок без сплати митних платежів

09:00, 4 июня 2019
Скільки товару можна завозити в Україну без декларування та чому треба бути акуратними із сувенірами.
Ліміт на ввезення в Україну покупок без сплати митних платежів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Громадянин, який перетинає митний кордон України не частіше, ніж раз на три доби (72 години) і перебував за кордоном не менше доби (24 години), може без сплати митних платежів ввезти через автомобільний чи залізничний пункт пропуску товар, вага якого не перевищує 50 кг, а фактурна вартість не більша еквіваленту 500 євро. (Фактурна вартість — вартість товару, що значиться в рахунку-фактурі (інвойсі) або в чеку. Необхідна для формування митної вартості товару під час нарахування митних платежів при імпорті).

Якщо особа перетинає митний кордон частіше вказаної періодичності, її неоподатковуваний ліміт на імпорт товару — 50 кг і 50 євро. Усе, що вище, підлягає письмовому декларуванню з обов’язковою сплатою мита (10%) і ПДВ (20%). Недекларування або приховування товару понад дозволений ліміт з метою уникнення його оподаткування тягнуть за собою конфіскацію надміру та штрафні санкції за порушення митних правил. А якщо приховування здійснене з облаштуванням тайників (спеціальних сховищ) у конструкціях автомобіля, вилученню підлягає і транспортний засіб, в якому цей тайник був облаштований.

Треба бути обережними з перевезенням сувенірів, оскільки законодавство кожної країни встановлює різні обмеження як на ввезення, так і на вивезення товарів. Сорочка ручної роботи чи килим, знайдена на березі моря мушля чи корал, окремі овочі чи фрукти можуть бути визнані національним надбанням, вивезення якого з країни відпочинку не допускається її законодавством, навіть якщо українським дозволене.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси