Втручання прокуратури в діяльність судді: ВРП звернеться до ДБР

17:57, 5 июня 2019
До ВРП звернувся суддя Новомиколаївського районного суду Запорізької області Антон Шиш.
Втручання прокуратури в діяльність судді: ВРП звернеться до ДБР
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя 4 червня розглянула повідомлення судді Новомиколаївського районного суду Запорізької області Шиша Антона Борисовича про втручання в його діяльність як судді щодо здійснення правосуддя. Про це повідомляє офіційний сайт ВРП.

Доповідач — член Вищої ради правосуддя Віктор Грищук поінформував, що у повідомленні суддя Новомиколаївського районного суду Запорізької області Шиш А. Б. зазначає про втручання в його діяльність як слідчого судді щодо здійснення правосуддя посадових осіб прокуратури Запорізької області.

Перевіркою встановлено, що прокуратурою Запорізької області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні від 31 жовтня 2018 року про вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 375 (постановлення суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови) Кримінального кодексу України, за фактом постановлення 17 вересня 2018 року суддею Новомиколаївського районного суду Запорізької області Шишем А. Б. завідомо неправосудної ухвали.

Також встановлено, що відомості, зазначені у повідомленні судді Шиша А. Б. про втручання в його діяльність, внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України. Досудове розслідування проводить територіальне управління Державного бюро розслідувань у Мелітополі, яке не надало відповіді на запит члена Вищої ради правосуддя про стан досудового розслідування у цьому кримінальному провадженні.

Розглянувши повідомлення судді Новомиколаївського районного суду Запорізької області Шиша Антона Борисовича про втручання в його діяльність як судді щодо здійснення правосуддя, Вища рада правосуддя ухвалила: звернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні від 31 жовтня 2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 375 Кримінального кодексу України, за фактом постановлення 17 вересня 2018 року суддею Новомиколаївського районного суду Запорізької області Шишем А. Б. завідомо неправосудної ухвали; звернутися до директора Державного бюро розслідувань щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину, вчиненого стосовно судді Новомиколаївського районного суду Запорізької області Шиша А. Б. у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за повідомленням цього судді.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ВРП звернеться до ГПУ щодо втручання в діяльність судді з Харківської області.

Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Telegram канал Sud.ua
Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Келеберда
    Володимир Келеберда
    заступник голови Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Анна Кузьменко
    Анна Кузьменко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Місінкевич
    Андрій Місінкевич
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Світлана Чудних
    Світлана Чудних
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Олександр Журавльов
    Олександр Журавльов
    суддя Одеського апеляційного суду