Вбивство Кирила Тлявова: залишились питання до медиків, Нацполіції та ДБР

18:10, 5 июня 2019
Комітет Верховної Ради провів засідання щодо вбивства 5-річного хлопчика.
Вбивство Кирила Тлявова: залишились питання до медиків, Нацполіції та ДБР
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Комітет Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності провів засідання щодо вбивства 5-річного Кирила Тлявова працівниками Переяслав-Хмельницького відділу поліції головного управління Національної поліції в Київській області, на якому заслухав інформацію голови Національної поліції України Сергія Князєва, генерального прокурора України Юрія Луценка, директора Державного бюро розслідувань Романа Трубу.

Вже з’явились перші коментарі щодо результатів засідання. Так, депутат Мустафа Найем написав: «По-перше, слідчі ДБР досі не задалися питанням, чому рентгенологічні обстеження малюка було проведено через шість годин після надходження його в лікарню, хоча згідно з протоколами, таке обстеження має проводитися одним з перших.

По-друге, величезна кількість питань щодо відмови підозрюваних пройти експертизи на вміст алкоголю в крові і зразків «змиву рук». З незрозумілої причини слідчі ДБР не звернулися з клопотанням про примусовий відбір біологічних матеріалів. За словами глави ДБР, на даний момент сам факт алкогольного сп'яніння встановлюється шляхом допиту свідків. З точки зору КПК це повна брехня. Подібні докази без експертизи розбиваються будь-яким адвокатом.

По-третє, вже встановлено, що на місці злочину знаходилося чотири, а не дві людини. Двом з них пред'явлені підозри, ще двоє продовжують давати показання, а також проводяться комплексні експертизи по встановленню їх ролі в події. На якій підставі і чому підозри були пред'явлені тільки двом особам, невідомо.

По-четверте, слідчим досі не вдалося знайти гвинтівку, з якої був здійснений постріл. На даний момент встановлено, що дозвіл на зброю був тільки у одного з учасників злочину.

І найголовніше. Виявилося, що крім основного розслідування ДБР вже зареєструвало окреме кримінальне провадження за підозрою в приховуванні злочину (ст. 396 ККУ «Приховування злочину»). Чому, всупереч величезній резонансу, ДБР не повідомляло про цей факт раніше, незрозуміло».  

Народний депутат Олена Сотник також обурена тим, що дитину не обстежили на рентгені відразу, як тільки привезли до лікарів. Нардеп припускає: «Або поліцейські прикриваються медиками, або медики мають пояснити фатальне затягування критично важливого для життя дитини дослідження».

 

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» вела текстову трансляцію засідання Комітету Ради щодо вбивства хлопчика

Раніше ми писали, що користувачі соцмереж міркують щодо кваліфікації вбивства 5-річного Кирила.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду