Засідання Вищої ради правосуддя: онлайн-трансляція

10:00, 6 июня 2019
На порядку денному — розгляд низки важливих питань.
Засідання Вищої ради правосуддя: онлайн-трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя 6 червня о 10:00 проводить чергове засідання. Про це повідомляє прес-служба ВРП.

Рада розгляне матеріали щодо внесення подання Президентові України про призначення суддів на посади до місцевих судів:

  1. Булах Євгенії Миколаївни — Суворовського районного суду міста Херсона;
  2. Зуб Ірини Юріївни  Суворовського районного суду міста Херсона;
  3. Корецького Дмитра Борисовича  Суворовського районного суду міста Херсона;
  4. Гуцалюка Олександра Володимировича  Комсомольського районного суду міста Херсона;
  5. Валігурської Людмили Василівни  Суворовського районного суду міста Херсона;

На порядку денному також:

- Розгляд скарги судді Печерського районного суду міста Києва Новака Романа Васильовича на рішення другої дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 4 березня 2019 року №649/2дп/15-19 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності з клопотанням про поновлення строку на оскарження рішення.

- Розгляд скарги представника судді Печерського районного суду міста Києва Остапчук Тетяни Володимирівни адвоката Лазаренко Ельвіри Олександрівни на рішення другої дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 30 січня 2019 року №264/2дп/15-19 про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності.

- Розгляд скарги судді Ржищевського міського суду Київської області Керімова Романа Вагіфовича на рішення другої дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 11 лютого 2019 року №409/2дп/15-19 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

- Розгляд скарг Кательницького Миколи Степановича, представника судді Оболонського районного суду міста Києва Васалатія Костянтина Анатолійовича адвоката Якими Євгенія Івановича, судді Оболонського районного суду міста Києва Васалатія Костянтина Анатолійовича на рішення другої дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 13 лютого 2019 року №452/2дп/15-19 про притягнення до дисциплінарної відповідальності.

- Розгляд скарги судді господарського суду міста Києва Головатюка Любомира Дмитровича на рішення третьої дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 27 лютого 2019 року №603/3дп/15-19 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

- Розгляд скарги судді Горностаївського районного суду Херсонської області Шумила Олександра Миколайовича на рішення третьої дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 9 січня 2019 року №26/3дп/15-19 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

- Розгляд повідомлення судді Голосіївського районного суду міста Києва Мазура Юрія Юрійовича про втручання в його діяльність як судді щодо здійснення правосуддя.

- Розгляд повідомлень тимчасово виконуючого обов’язки голови Саксаганського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області Прасолова Володимира Миколайовича та судді цього суду Ступак Наталії Романівни про втручання у діяльність судді щодо здійснення правосуддя.

- Про затвердження висновків членів Вищої ради правосуддя про відсутність підстав для вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя:

1) Грищука В. К.  за повідомленням судді Бобринецького районного суду Кіровоградської області Адаменко Ірини Миколаївни;

2) Грищука В. К.  за повідомленням судді Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області Шикері Ірини Анатоліївни.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ВККС визначить результати кваліфоцінювання суддів.

Також ВККС визначила результати кваліфікаційного оцінювання 27 суддів.

Крім того, ВККС розглядатиме питання про переведення суддів ВСУ, ВАСУ, ВГСУ, ВССУ до інших судів.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська