За передачу земельної ділянки під суд піде екс-голова сільради

18:30, 23 июля 2019
Територія призначалася для ведення особистого господарства та обслуговування житлового будинку.
За передачу земельної ділянки під суд піде екс-голова сільради
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Львівській області справу колишнього голови сільради, який причетний до відчуження земельної ділянки, передали до суду. Про це повідомляє УНН із посиланням на власні джерела у правоохоронних органах.

За даними слідства, чиновник, перебуваючи на посаді, підписав витяг з протоколу рішення сесії місцевої ради про передачу у приватну власність фізичній особі майже 0,5 га землі загальною вартістю понад 100 тисяч гривень. Ця територія призначалася для ведення особистого господарства та обслуговування житлового будинку.

Екс-чиновнику повідомлено про підозру у скоєнні правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.

Відомо, що стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом в розмірі від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, як оформити свої права на отриману у спадок земельну ділянку, якщо їй не присвоєно кадастровий номер.

Також ми писали, що Верховний Суд роз'яснив, як витребувати землю з чужого володіння.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде