Окружний адмінсуд оприлюднив подробиці обшуків за участю НАБУ та ГПУ

17:27, 26 июля 2019
Зараз робота суду паралізована.
Окружний адмінсуд оприлюднив подробиці обшуків за участю НАБУ та ГПУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 26 липня, працівники НАБУ та ГПУ здійснюють грубе неправомірне втручання в роботу Окружного адміністративного суду міста Києва: наразі проводяться обшуки в кабінетах суддів, канцелярії, інших приміщеннях, відбувається вилучення оргтехніки та документів, що унеможливлює проведення судових засідань, прийом та реєстрацію вхідних документів від відвідувачів суду.

«Слідчі дії проводяться за старим відомим сценарієм — на підставі ухвали суду (цього разу — Деснянського районного суду міста Чернігова) з порушенням територіальної підсудності справи. Клопотання про проведення обшуку було подано слідчим Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України до суду, який знаходиться в Чернігові. Крім того, слід зазначити, що вказаний структурний підрозділ ГПУ було утворено для розслідувань справ Майдану під керівництвом Горбатюка, а питання можливих правопорушень з боку суддів не відноситься до сфери компетенції цього Управління.

Ухвала на проведення обшуків в Окружному адміністративному суді міста Києва видана суддею Деснянського районного суду міста Чернігова по кримінальній справі 2014 року і стосується справ, що були відкриті 2019 року.

Працівнику апарату Окружного адміністративного суд міста Києва була продемонстрована ксерокопія вступної та резолютивної частина ухвали Деснянського суду міста Чернігова про проведення обшуків в ОАСК, після чого працівники НАБУ та ГПУ фактично заблокували роботу суду. З їх усних повідомлень стало відомо, що однією з причин проведення обшуків є справи щодо повноважень членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, які перебувають у провадженні Окружного адміністративного суду міста Києва. Неправомірні дії з боку ГПУ та НАБУ свідчать про спроби тиску на суддів та їх дискредитацію. 

Обшуки тривають понад шість годин, судді та працівники апарату суду залишаються заблокованими, зв’язку з ними немає. Запланований брифінг ОАСК з приводу ситуації, що склалась, не відбувся, адже судді фізично не мали змоги вийти до журналістів. Коли буде відновлена робота суду — поки не відомо», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» вела онлайн-трансляцію обшуків в Окружному адмінсуді Києва.

Також ми публікували брифінг НАБУ та Генпрокуратури щодо обшуків у суді.  

Крім цього, у НАБУ роз’яснили причини обшуків в ОАСК.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде