Як створювався логотип Вищого атикорупційного суду

13:13, 12 сентября 2019
Над візуальним стилем ВАКС працювала команда дизайнерів Hooga.
Як створювався логотип Вищого атикорупційного суду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Комунікації — одна з функцій будь-якого державного органу, а візуальні комунікації є найефективнішими з погляду донесення інформації. Керівниця відділу комунікацій Вищого антикорупційного суду Олеся Чемерис розповіла, як створювався логотип ВАКС, передає Vector.

«Нам потрібен був простий і місткий за змістом символ. З одного боку, він мав асоціюватися з правосуддям, навіть верховенством права, з іншого — бути достатньо інноваційним і простим для сприйняття. Як держустанова ми також хотіли, щоб логотип мав державні ознаки і відсилав до символіки України.

Це мав бути не просто логотип, а цілісна візуальна айдентика, яку можна використовувати у всіх зовнішніх комунікаціях: на великих вказівниках-ідентифікаторах, бланках, звітах, прес-релізах і сторінках у соцмережах», — розповіла очільниця прес-служби.

Зазначається, що підрядників обрали в ході тендеру. Його організацією та фінансуванням займалася Антикорупційна ініціатива Європейського Союзу в Україні.

Над візуальним стилем ВАКС працювала команда дизайнерів Hooga.

«В ході роботи дизайнери Hooga запропонували нам три пакети варіантів. У кожному було найменше три пропозиції, тож усього мали близько 10 логотипів на вибір. Майже всі вони були гідними, але шляхом чесного голосування ми обрали той, який і став графічним «обличчям» Вищого антикору», — розповіла Ольга Чемерис.

Так, логотип ВАКС є «глибоко національним». Стрімкі та різкі лінії і категоричність образу символізують ідею боротьби з корупцією, нетерпимість до неї.

«До сучасних логотипів висувають дві ключові вимоги: функціональність і багатомірність. Нам було важливо отримати символ, який підійде як для простих девайсів, так і для об’ємного 3D-формату. Наприклад, ми вже зробили іменні таблички для двох приміщень ВАКС та Апеляційної палати з об’ємним логотипом», — резюмувала прес-секретар.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, як Вищий антикорупційний суд розпочав роботу.

Крім того, ми писали, що Вищий антикорсуд розглянув першу апеляційну скаргу

Також відомо, що Вищий антикорсуд розглядатиме справи лише топ-корупціонерів, які спрямовуватиме НАБУ та САП.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде