«Газова справа»: судове засідання було скасовано через відсутність захисника

19:10, 7 октября 2019
Згідно з інформацією підзахисної, захисник був нею повідомлений про засідання, проте не з’явився через перебування у відпустці.
«Газова справа»: судове засідання було скасовано через відсутність захисника
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

7 жовтня 2019 року у ВАКС не відбулося засідання з розгляду обвинувального акту у кримінальному провадженні за обвинуваченням 8 осіб у вчиненні у складі злочинної організації низки злочинів проти власності, у сфері господарської діяльності та інших кримінальних правопорушень, пов’язаних із заволодінням майном ПАТ «Укргазвидобування», що завдало збитків державному підприємству на суму 740 млн гривень. Про це йдеться на сторінці Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Facebook.

Судове засідання не відбулось через неявку одного із захисників, який, згідно з інформацією підзахисної, 25 вересня 2019 року був нею повідомлений про засідання, проте не з’явився через перебування у відпустці. Жодних документів щодо причин неявки захисник надано не було.

Разом з тим, через те, що повістка про виклик направлялась поштою, не отримувалась захисником і була повернута суду, суд визнав захисника не повідомленим належним чином про судове засідання.

З урахуванням того, що зал засідань зайнятий іншими судовими засіданнями щоденно до 30 жовтня 2019 року, судовий розгляд відкладено на вказану дату на 14 :00.

Зауважимо, справу вперше було передано до суду ще 31 травня 2017 року, але після 5 вересня 2019 року її скеровано для розгляду до ВАКС, відповідно до встановленої підсудності.

Варто зазначити, що відповідно до ч. 2 ст. 28 КПК України проведення судового провадження у розумні строки забезпечує суд.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що Вищий антикорсуд розгляне провадження щодо учасників «газової справи»

Крім того, ми писали, що ВАКС обрав запобіжний захід колишньому нардепу який розкрадав кошти Укрзалізниці

Також відомо, що ВАКС призначив дату розгляду справи судді з Дніпропетровщини

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси